Yandex Metrica

Türkiye'nin dijital dönüşümü hız kazanıyor! OVP ile siber güvenlik ve blokzincirde yeni adımlar atılıyor

Türkiye'nin dijital dönüşümü hız kazanıyor! OVP ile siber güvenlik ve blokzincirde yeni adımlar atılıyor

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında, Türkiye'nin dijital dönüşüm süreci hız kazanıyor. Blokzincir ve siber güvenlik alanında atılacak adımlar, ülkenin teknolojik altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor.

Ekonomi

08.09.2024, 14:45

2025-2027 yıllarına ilişkin OVP'nin detayları, Türkiye’nin dijital dönüşüm stratejisini netleştiriyor. Bu süreçte özellikle siber güvenlik ve blokzincir teknolojilerine odaklanılacak ve bu alanlardaki gelişmelerle Türkiye'nin dijital altyapısı modernize edilecek.

Bakan Bolat duyurmuştu: Ev sahipleri dikkat! Son 3 gün kaldı Bakan Bolat duyurmuştu: Ev sahipleri dikkat! Son 3 gün kaldı Haberi Görüntüle

SİBER GÜVENLİK STRATEJİSİ GELİŞİYOR

Dijital dönüşümün kritik unsurlarından biri olan siber güvenlik, OVP’de önemli bir yer tutuyor. Program kapsamında siber güvenlik alanında müstakil bir yasal düzenleme yapılması planlanıyor. Bu düzenlemeler, Avrupa Birliği müktesebatıyla uyumlu olacak şekilde hazırlanacak. Ayrıca, Türkiye’nin ulusal güvenlik politikalarına entegre edilerek bir Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı oluşturulacak. Bu sayede, kamu yönetiminde ve kamu hizmetlerinde dijital teknolojilerden üst düzeyde faydalanılması hedefleniyor.

Siber güvenliğin bütüncül bir yaklaşımla ele alınacağı bu dönemde, Türkiye genelinde güvenlik altyapısının güçlendirilmesi, dijital dünyadaki tehditlere karşı proaktif bir yaklaşım benimsenmesini sağlayacak.

Doğu Karadeniz'den ABD ve 11 ülkeye daha dev ihracat Doğu Karadeniz'den ABD ve 11 ülkeye daha dev ihracat Haberi Görüntüle

BLOKZİNCİR TABANLI DİJİTAL KİMLİK YÖNETİMİ GELİŞTİRİLECEK

Blokzincir teknolojisi, dijital dönüşümde ön plana çıkan bir diğer başlık olarak dikkat çekiyor. OVP kapsamında, blokzincir tabanlı yeni nesil dijital kimlik yönetim altyapısı geliştirilecek. Bu altyapı, vatandaşların dijital kimlik bilgilerinin güvenli bir şekilde yönetilmesini sağlayacak. Ayrıca, veri ekonomisine geçişi hızlandıracak Ulusal Veri Stratejisi ve Eylem Planı da hazırlanarak yürürlüğe girecek.

Binance’den çok kritik virüs uyarısı: Kripto paralarınız çalınmasın... Binance’den çok kritik virüs uyarısı: Kripto paralarınız çalınmasın... Haberi Görüntüle

VERİ YÖNETİŞİMİ VE DİJİTAL EKONOMİ

Dijital dönüşümün önemli bileşenlerinden biri olan veri ekonomisi, OVP ile yeni bir ivme kazanacak. Veri sahipliği ve veri paylaşım sorumluluklarını içeren ulusal politika çerçevesi oluşturulacak. Bu çerçeve doğrultusunda, veri yönetişimi altyapısı geliştirilecek ve kamuda bilişim hizmetlerinin güvenli ve yenilikçi bir şekilde kullanılması için gerekli mekanizmalar kurulacak. Ayrıca, dış ticaret açığına neden olan yazılım ve donanım harcamalarında tasarruf sağlanması hedefleniyor.

Akaryakıta indirim, zam geldi mi? 16 Eylül 2024 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları... Akaryakıta indirim, zam geldi mi? 16 Eylül 2024 güncel benzin,... Haberi Görüntüle

DİJİTAL DEVLET STRATEJİSİ VE BULUT BİLİŞİM YAYGINLAŞTIRILACAK

OVP’de yer alan bir diğer önemli adım ise Dijital Devlet Stratejisi ve Eylem Planının devreye alınması. Bu strateji kapsamında, kamu hizmetlerinde dijital teknolojilerden daha fazla yararlanılacak ve bulut bilişim imkânları yaygınlaştırılarak dijital ekonominin büyümesi teşvik edilecek.

Uzaktan erişim yoluyla mikro veri sunumuna yönelik yasal hazırlıklar da tamamlanacak ve bilimsel araştırmalara katkı sağlamak amacıyla Elektronik Veri Araştırma Merkezi (E-VAM) projesi hayata geçirilecek. Böylece dijitalleşme süreci, bilimsel ve teknolojik araştırmalar açısından da desteklenmiş olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading