Türkiye'nin en yoksul 4 ili belli oldu: İlk sıradaki şehir hayrete düşürdü

Türkiye'nin en yoksul 4 ili belli oldu: İlk sıradaki şehir hayrete düşürdü

TÜİK tarafından hazırlanan raporda Türkiye’de gelire dayalı göreli yoksulluk oranının en yüksek iller ortaya çıktı. Rapor doğrultusunda Türkiye’nin en yoksul 4 ilinin aynı bölge sınırları içerisinde yer alması dikkatlerden kaçmadı.

Ekonomi

03.10.2024, 13:12

Son yıllarda ekonomik anlamda zor günler yaşanırken Türkiye'de yoksulluğun zirve yapması dikkati çekti. Enflasyon oranlarının yükselmesi ve buna bağlı olarak da yoksulluk oranlarının haritası Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşıldı.

Geçtiğimiz yılla ilgili hazırlanan veriler doğrultusunda bunun rapor haline getirilmesiyle TÜİK tarafından Yoksulluk ve Yaşam Koşulları İstatistikleri kamuoyuna sunuldu. Türkiye’nin gelire dayalı göreli yoksulluk oranlarında zirvede yer alan 4 ili belli oldu.

Türkiye'deki göreli yoksulluk oranı enflasyon rakamları ile birlikte yüzde 13.9'a yükselirken yoksulluk ya da sosyal dışlanma riski altında olanların oranı ise yüzde 31’lere kadar ulaştı. Araştırma neticesinde Türkiye 30 farklı ekonomik bölgeye ayrılırken, Türkiye'nin en yoksul şehirleri de TRA2 olarak tanımlanan Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan olarak ön palana çıktı.

TRA2 bölgesin sonrasında yoksulluk tehlikesinin yaşandığı diğer bölgeler ise e TR82 olarak açıklanan Kastamonu, Çankırı ve Sinop oldu.

Göreli yoksulluk oranı en düşük olan İBBS 2. Düzey bölgeleri ise yüzde 4,8 ile TRC1 (Gaziantep, Adıyaman, Kilis), yüzde 7,1 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) ve yüzde 8,0 ile TRC2 (Şanlıurfa, Diyarbakır) olarak gerçekleşti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading