Yandex Metrica

Sitede Ara

Türkiye'nin kredi notu yükselecek mi? Yatırımcılar Fitch'in kararını bekliyor: İşte son tahminler...

Türkiye'nin kredi notu yükselecek mi? Yatırımcılar Fitch'in kararını bekliyor: İşte son tahminler...

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch bugün Türkiye'nin kredi notunu açıklayacak. Kritik karar öncesi ekonomistler son tahminlerini açıkladı. Peki Türkiye'nin kredi notu yükselir mi? 

Ekonomi

06.09.2024, 13:11

Dünyanın en saygın kredi kuruluşları arasında olan Fitch'in Türkiye'nin kredi not ve görünümüne dair bu akşam değerlendirme yapması bekleniyor. Genel beklenti Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi. 15 ekonomistin katıldığı bir ankette 11 ekonomist Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu BB-'ye yükselteceğini tahmin ediyor.

Son dakika...IMF'den Türkiye için dikkat çeken 'BRICS üyeliği' açıklaması! Son dakika...IMF'den Türkiye için dikkat çeken 'BRICS üyeliği' açıklaması! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTU YÜKSELECEK Mİ?

Hatırlanacağı üzere kredi derecelendirme kuruluşu en son mart ayında Türkiye'nin kredi notunu 'B'den 'B+'ya yükseltirken, not görünümünü durağandan pozitife revize etmişti.

Ayrıca Fitch, S&P ve Moody’s’in Türkiye’ye yönelik kredi notu yatırım yapılabilir seviyenin dört kademe altında yer alıyor.

İhtiyaç kredisi faizleri değişti! İşte yeni taksit tablosu İhtiyaç kredisi faizleri değişti! İşte yeni taksit tablosu Haberi Görüntüle

İŞTE SON TAHMİNLER

Fitch'in Türkiye kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan 15 ekonomist Foreks Haber'in düzenlediği anket katıldı. Ekonomistlerin 11'i Fitch'in Türkiye'nin notunu "BB-"ye yükselteceği tahmininde bulunurken, bir kademe not artırımı bekleyen ekonomistlerden 8'i görünümün korunacağını, 3'ü "durağan"a revize edileceğini öngördü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading