Türkiye'ye yatırım yağdı! Yarısından fazla yatırım sermayesi oldu

Türkiye'ye yatırım yağdı! Yarısından fazla yatırım sermayesi oldu

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) tarafından yayımlanan rapora göre, ağustos ayında Türkiye'ye toplam 497 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) gerçekleşti. Bu miktarın 283 milyon doları doğrudan sermaye yatırımı olarak kaydedildi.

Ekonomi

11.10.2024, 16:01

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan Ödemeler Dengesi İstatistikleri sonrasında, "Rakamlarla Uluslararası Doğrudan Yatırımlar" bültenini yayımladı. Raporda, 2024 yılı ağustos ayında Türkiye'ye 497 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğu açıklandı.

Yılın ilk 8 ayında Türkiye'ye toplam 6,41 milyar dolarlık UDY geldiği belirtilirken, bu rakam 2023’ün aynı dönemine kıyasla %2’lik bir düşüşe işaret ediyor. Türkiye'ye 2002'den bu yana gelen toplam uluslararası yatırım miktarı ise 270 milyar dolara yaklaştı.

Bu ilçelerde kiralar sudan ucuza gidiyor! Piyasa fiyatlarını duyan koşuyor Bu ilçelerde kiralar sudan ucuza gidiyor! Piyasa fiyatlarını duyan koşuyor Haberi Görüntüle

283 MİLYON DOLAR SERMAYE YATIRIMI OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Ağustos ayında gerçekleşen 497 milyon dolarlık UDY’nin 283 milyon doları sermaye yatırımı olarak kaydedildi. Aynı dönemde 201 milyon dolar yabancı uyruklulara gayrimenkul satışı, 35 milyon dolar ise borçlanma araçları yoluyla yatırım olarak gerçekleşti. Öte yandan, yatırım tasfiyelerinin toplam UDY üzerinde 22 milyon dolarlık aşağı yönlü bir etkisi oldu.

ABD tahminleri yerlerde! Petrol fiyatları gelecek sene düşecek mi? ABD tahminleri yerlerde! Petrol fiyatları gelecek sene düşecek mi? Haberi Görüntüle

SEKTÖREL DAĞILIMDA TİCARET VE GIDA ÖN PLANAA ÇIKTI

283 milyon dolarlık yatırım sermayesi girişinin sektörlere dağılımında, toptan ve perakende ticaret 46 milyon dolarlık yatırım ile %16’lık pay aldı. Gıda, içecek ve tütün ürünleri imalatı da aynı payla sermaye yatırımlarındaki önde gelen sektörlerden biri oldu.

Prim günü 7200’e indirilecek! BağKur'luya erken emeklilik müjdesi: TBMM'de acilen görüşülecek Prim günü 7200’e indirilecek! BağKur'luya erken emeklilik müjdesi: TBMM'de acilen... Haberi Görüntüle

AB ÜLKELERİ YATIRIMDA LİDER

YASED raporunda, 2002-2023 dönemi toplamında Türkiye’ye gelen uluslararası yatırımların %59’unun Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden geldiği vurgulandı. 2024 ağustos ayında da AB ülkeleri %54’lük payla en büyük yatırımcı grup oldu. AB dışındaki diğer Avrupa ülkeleri ise %16’lık pay ile ikinci sırada yer aldı.

Bir annenin başarı hikayesi! Çocuğuna alamadığı Japon oyuncağı hayatını değiştirdi Bir annenin başarı hikayesi! Çocuğuna alamadığı Japon oyuncağı hayatını değiştirdi Haberi Görüntüle

ALMANYA YATIRIMLARDA İLK SIRADA

Ağustos 2024’te, %22’lik payla Almanya Türkiye’ye en çok yatırım yapan ülke olurken, onu %11 ile İsviçre, %10 ile Hollanda, %9 ile ABD, %9 ile Fransa, %8 ile Lüksemburg ve %7 ile Tayvan takip etti.

Almanlar batıyor! Yunan medyası böyle duyurdu: Berlin titriyor, Avrupa korkuyor Almanlar batıyor! Yunan medyası böyle duyurdu: Berlin titriyor, Avrupa korkuyor Haberi Görüntüle

YILIN İLK 8 AYINDA EN ÇOK YATIRIM YAPAN ÜLKELER

2024 yılının ilk 8 aylık dönemine bakıldığında, Türkiye'ye en çok yatırım yapan ülkeler sırasıyla %20 payla Hollanda, %15 ile Almanya ve %13 ile ABD oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading