Yandex Metrica

Türkiye'yi devler ligine sokacak devasa rezerv bulundu: Değeri tam 3,5 trilyon dolar!

Türkiye'yi devler ligine sokacak devasa rezerv bulundu: Değeri tam 3,5 trilyon dolar!

Türkiye'nin yeraltında milyarlarca dolarlık zenginliği yatıyor. Enerjide bağımsızlığını ilan etmek isteyen Türkiye, bulduğu devasa enerji rezervi ile bu plana bir adım daha yaklaştı. 3,5 trilyon dolarlık enerji rezervi, Türkiye'yi bölgesel güç haline getirebilir.  

Ekonomi

21.06.2024, 13:24

Son 10 yıldır yeraltı kaynaklarını tespit etmek, çıkarmak için çalışmalar yapan Türkiye, meyvelerini toplamaya başladı. Yeraltı hazineleri birer birer çıkartan ülkemiz, tam tamına 3,5 trilyon dolar değerinde enerji rezervi keşfetti.

Kısa süre önce yapılan keşifte 3,5 trilyon dolar değerinde yeraltı hazinesi tespit edildi. Keşfedilen enerji rezervinin, Türkiye'yi devler ligine sokması planlanıyor. Enerji alanında çığır açacak keşfe imza atan Türkiye, yeraltında bulunan 3,5 trilyon dolar değerindeki enerji rezerv keşfiyle enerjide dışa bağımlılığını minimum seviyeye getirmek için hazırlanıyor.

Akaryakıtta tabela iki hafta sil baştan değişecek! Beklenilen fiyat artışı şaşırttı! Akaryakıtta tabela iki hafta sil baştan değişecek! Beklenilen fiyat artışı... Haberi Görüntüle

ENERJİDE BAĞIMSIZLIK AN MESELESİ

Bulunan enerji rezervi ile birlikte Türkiye'nin enerji ithalatına olan bağımlılığı azalabilir. Bu dönemde enerji faturalarında önemli düşüşler gözlemlenebilir. 3,5 trilyon dolar değerindeki enerji rezerviyle sanayide enerji maliyetlerinin azalmasıyla rekabet gücü artabilir ve ekonomik büyüme hız kazanabilir.

Bayramdan sonra gram ve çeyrek altın fırlayacak! Hedef tam tamına 3.500 TL! Uzman isimden çarpıcı tahmin Bayramdan sonra gram ve çeyrek altın fırlayacak! Hedef tam tamına... Haberi Görüntüle

ENERJİ NEDİR?

Doğada ve evrende meydana gelen tüm fiziksel ve kimyasal olay ve tepkimelerde mekanik, sıcaklık, ışık, elektrik ve manyetik tiplerde kullanılan veya dönüştürülen tüm formların genel adıdır. Bu kavram, fizikte tanımlanması en zor olan kavramlardan biridir.

Bu fiyata kapış kapış satılacak: BMW’den ucuz elektrikli otomobil hamlesi Bu fiyata kapış kapış satılacak: BMW’den ucuz elektrikli otomobil hamlesi Haberi Görüntüle

ENERJİ KAYNAKLARI VE KULLANIM ALANLARI

Enerji kaynaklarını daha iyi tanımak adına kulanım alanlarından birkaç örnek verilebilir:

Rüzgâr Enerjisi: Bu güç yenilebilir ve temiz elektrik üretiminde kullanılmakta. Elektrik üretiminde önemli bir rol oynaması, Türkiye'yi rüzgar enerjisinden elektrik üretimine teşvik etmiştir.

Güneş Enerjisi: Bu enerji türü, Rüzgâr ve Hidroelektrik enerjisinde olduğu gibi temiz ve sonsuz enerji kaynaklarında bulunmakta. Petrol ve doğal gaz sarf malzemeleri enerji kaynakları artık yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanmaktadır. 

Jeotermal Enerji: Dünyanın derinliklerinden gelen sıcak su gücünden faydalanılmaktadır.

Nükleer Enerji: Uranyum ve Toryum gibi minerallerden atomların parçalanmasıyla üretilen enerjiye nükleer enerji denir. 

Habere Tepki Ver

273

281

65

58

20

12

23

22

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading