Yandex Metrica

Üç çocuğu olanlara müjdeli haber! Düşük faizli kredi ve vergi indirimi geliyor

Üç çocuğu olanlara müjdeli haber! Düşük faizli kredi ve vergi indirimi geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın aldığı karara göre; artık dar gelirli ailelere yapılan sosyal yardımlar tek bir çatı altında birleşecek. Ayrıca üç çocuklu aileleri kapsayan düşük faizli kredi ve vergi indiriminin de müjdesi geldi. 

Ekonomi

29.06.2024, 18:56

Dar gelirli ailelerin yükünü hafifletmek ve yardımda adaleti sağlamak isteyen devlet yeni bir karar alarak sosyal yardımların tek çatı altında toplanacağının bilgisini paylaştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliyet Bakanlığı’nın çalışmaları dahilinde sosyal yardım kriterleri netleştirilecek.

IBAN ile sürekli para transfer edenler dikkat: 25 bin TL ceza kapınızı çalabilir IBAN ile sürekli para transfer edenler dikkat: 25 bin TL... Haberi Görüntüle

ÇOCUK BAKIM YARDIMI GELİYOR

Emekli, asgari ücretli ve dar gelirli ailelere kira yardımı, gıda yardımı, çocuk bakım desteği, çocuklu ailelere vergi indirimi gibi ek destekler sağlanarak, mevcut desteklerin oranında artış yapılacak.

Sahibinden.com'dan ilginç uygulama: Fiyat geçmiş eklentisini kullananlara engel Sahibinden.com'dan ilginç uygulama: Fiyat geçmiş eklentisini kullananlara engel Haberi Görüntüle

3 ÇOCUĞU OLANA VERGİ İNDİRİMİ VE DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ

AK Parti kaynakları “Belediyeden, sivil toplum kuruluşlarından ve ilgili bakanlıklardan ayrı ayrı yardım alanlar var. Bunların tek elden yapılması gerekiyor. Asgari ücreti artırarak refah seviyesine ancak belli bir oranda katkı sağlayabiliyorsunuz. Buradaki refah kaybı sosyal yardımlarla artırılacak. Vatandaş devleti hissedecek. Üç çocuktan sonra vergi indirimi sağlanması, bu ailelerin aldıkları kredilerde faiz oranlarının düşük tutulması gibi uygulamalar hayata geçirilecek” değerlendirmesinde bulundu.

Sigara içenler dikkat! İzmarit vergisi geliyor Sigara içenler dikkat! İzmarit vergisi geliyor Haberi Görüntüle

DAR GELİRLİLERE KONUT MÜJDESİ 

Aynı zamanda, hükümet dar gelirli ailelere ucuz konut için de hareket geçti. Vatandaşın konut alabilmeleri için yeni finansal formüller üretilecek. Süreç Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TOKİ tarafından yürütülecek. Çalışmanın detayları ise ilerleyen günlerde açıklanacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading