Üç ülkenin planı boşa çıktı: Türkiye resmen hazine buldu! Boğazlar artık para basıyor

Üç ülkenin planı boşa çıktı: Türkiye resmen hazine buldu! Boğazlar artık para basıyor

Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya, Türk boğazlarını devre dışı bırakma planını devreye soktu. Türkiye ise bu adıma karşılık boğaz geçiş ücretlerini yükseltme hamlesi yaptı. Boğazlar bu hamle ile birlikte para basmaya başladı.

Ekonomi

11.07.2024, 18:09

Türkiye'nin Montrö Türk Boğazları Sözleşmesi'nden doğan hakkı kapsamında her yıl temmuz ayında olduğu gibi bu yıl da boğazlardan uğraksız geçen gemilerin geçiş ücretlerine zam yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan zamla birlikte daha önce net ton başına 4 dolar 42 sent olan geçiş ücreti, 5 dolar 7 sente yükseltildi.

Boykot eritir seni Pepsi! İsrail'i desteklemenin bedelini ağır ödedi: 200 milyon dolar Boykot eritir seni Pepsi! İsrail'i desteklemenin bedelini ağır ödedi: 200... Haberi Görüntüle

BOĞAZLAR PARA BASIYOR

1 Temmuz'da uygulanmaya başlayan tarifeyle birlikte 10 bin net tonajlı bir gemi, 20 bin 370 dolar ücret ödemeye başladı.

Yapılan yüzde 15'lik zammın ardından bu zammın tüketicilerin fiyatlarına da yansıyabileceği öngörüldü.

Çin'e yatırım kuşatması! Bakan Bayraktar Pekin'e çıkarma yaptı: Yeni iş birlikleri yolda Çin'e yatırım kuşatması! Bakan Bayraktar Pekin'e çıkarma yaptı: Yeni iş... Haberi Görüntüle

83 BİN 892 GEMİ GEÇİSİ OLDU

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 2023 yılında İstanbul Boğazı'ndan 39 bin, Çanakkale Boğazı'ndan ise 44 bin 892 adet olmak üzere Türk boğazlarından toplam 83 bin 892 gemi geçişi olduğunu duyurmuştu. 

Türkiye ile Rusya arasında denizyolu taşımacılığı yapan 12 operatörden şimdilik sadece biri fiyatlarını arttırdı. Ancak Asia Import Group temsilcisi  İstanbul çıkışlı malların fiyatının bir miktar artacağını duyurdu.

Habere Tepki Ver

197

8

16

1

1

2

6

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading