Yandex Metrica

Uzman isim uyardı: Bu seviyelere dikkat: Altındaki düşüş alım fırsatı mı?

Uzman isim uyardı: Bu seviyelere dikkat: Altındaki düşüş alım fırsatı mı?

Küresel piyasalarda ons fiyatının 2500 doların altına çekilmesi ve içeride döviz kurlarında yaşanan gerileme; gram altın fiyatlarına da yansımaya başladı. Ağustos ayında en fazla kazandıran yatırım aracı olan altın eylül ayında gerilemeye başladı.   

Ekonomi

03.09.2024, 12:59

3 Eylül 2024 gram altın fiyatı 2722 TL’den güne merhaba dedi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı M. Ali Yıldırımtürk, “FED’den 0,25’lik faiz indirimi beklentisi fiyatlara dahil. İsrail’de savaş karşıtı protestolar artıyor. İçeride düğün mevsimi bitti. Döviz kurları geriliyor. Bu sebeplerle düşen altında orta ve uzun vadeli alım düşünülebilir. Cuma günü ABD’de istihdam verileri beklentiden kötü gelirse, altında yön yukarı dönebilir” açıklamasında bulundu. 

Sigaraya zam geldi mi? Hangi marka sigaralara zam gelecek? İşte tarih belli oldu Sigaraya zam geldi mi? Hangi marka sigaralara zam gelecek? İşte... Haberi Görüntüle

ALTINDA DÜŞÜŞ BEKLENİYOR 

Ons altın için 2470-2485 dolar bandı kritik destek olarak öne çıkarken, gram tarafında da 2700 TL’nin korunması önemseniyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı M. Ali Yıldırımtürk, “FED’den 0,25’lik indirim fiyatlara dahil ancak cuma günü daha zayıf istihdam verileri gelirse 0,50 indirim ihtimali artar” dedi.

Tiryakileri üzecek haber! Sigaraya peş peşe zam: En ucuz sigara fiyatı 72 TL oldu! Tiryakileri üzecek haber! Sigaraya peş peşe zam: En ucuz sigara... Haberi Görüntüle

ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR? 

Daha yüksek bir faiz indirimi ihtimali halinde onsta 2540 dolara doğru hareketliliğin yaşanabileceğini aktaran Yıldırımtürk, “İsrail’de savaş karşıtı protestolar artıyor. İçeride düğün mevsimi bitti. Döviz kurları geriliyor. Bu sebeplerle gerileyen altında orta ve uzun vadeli alım düşünülebilir” dedi. 

Ekonomi piyasası açıklanacak faiz oranına odaklandı! Faiz sabit mi kalacak, düşecek mi? İşte ekonomistlerin beklentisi... Ekonomi piyasası açıklanacak faiz oranına odaklandı! Faiz sabit mi kalacak,... Haberi Görüntüle

3 EYLÜL 2024 GRAM ALTIN

Serbest piyasada işlem gören 3 Eylül 2024 gram altın fiyatı 2722 TL’den güne başlıyor. Kapalıçarşı’daki kuyumcularda ise işlemler 2755-2795 TL alım ve satım aralığında seyrediyor. Çeyrek altın sabah saatlerinde 4565 TL, yarım altın 9 bin 120 TL ve tam altın da 18 bin 180 TL’den satılıyor.

Akaryakıt fiyatları düşecek mi? Brent petrolde hareketlilik: İşte benzin, LPG ve motorin fiyatları... Akaryakıt fiyatları düşecek mi? Brent petrolde hareketlilik: İşte benzin, LPG... Haberi Görüntüle

3 EYLÜL 2024 ONS ALTIN

Küresel piyasalarda ons altında işlemler 2495 dolara yakın devam ediyor. Dolar endeksi 101,65 ve ABD 2 yıllık tahvil faizi %3,92 seviyesinde yatay görünümünü koruyor. CME FED Watch anketine bakıldığında FED’den bu ay çeyrek puanlık faiz indirimi %69 ihtimalle “daha ağırlıklı” fiyatlanıyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading