Uzmanlardan asgari ücret hesabı! Çalışanlara ek 7 bin 131 lira ödeme yapılacak

Uzmanlardan asgari ücret hesabı! Çalışanlara ek 7 bin 131 lira ödeme yapılacak

Milyonlarca çalışan yapılacak 7 bin 131 lira ek ödemeyi bekliyor. Peki bu ödemeyi kimler alacak, 7 bin 131 lira hangi çalışanlara verilecek? İşte detaylar...

Ekonomi

25.06.2024, 21:18

Çalışanlar dört gözle temmuz ayını bekliyor. Maaşlara yapılacak zam bu ayda belli olacak ve çıkan enflasyon rakamına göre şekillenecek. Uzmanlar ise hem maaş zamları hem de ek ödemeler konusunda hesap yapmaya başladı.

Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması! Tarih verdi: 'En zorlu süreci geride bıraktık' Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması! Tarih verdi: 'En zorlu süreci geride... Haberi Görüntüle

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI DEĞİŞECEK

Maaş zamları aylık çıkan enflasyon oranlarına göre belli oluyor. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 25,81 oranında zam yapılması öngörülüyor. Memur ve memur emeklilerinin alacağı zam ise daha farklı hesaplanıyor. Bu gruba yapılacak zammın ise yüzde 20,34 olması bekleniyor. En fazla merak edilen hususlardan biri ise asgari ücret zammının olup olmayacağı. Gerek bakanlardan gerekse de hükümet çevrelerinden yapılan açıklamalar asgari ücrete herhangi bir zam yapılmayacağı yönünde. Bu bakımdan asgari ücret bir 6 ay daha 17 bin 2 lira olarak devam edecek. Fakat işverenler asgari ücretin dışına çıkıp çalışanlarına maaş zammı yapabilir. 

Alman devi Deutsche Bank'tan Türk tahvilleri için flaş yorum: Uyku modunda, güçlü ralli bekliyoruz Alman devi Deutsche Bank'tan Türk tahvilleri için flaş yorum: Uyku... Haberi Görüntüle

KIDEM TAZMİNATI DA DEĞİŞECEK

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zamla beraber kıdem tazminatının tavanı da değişmiş olacak. Yılbaşından beri kıdem tazminatının tavanı 35 bin 58 lira olarak uygulanıyor. Memur maaşlarına yapılacak yüzde 20,34'lük zammın ardından kıdem tazminatı tavanının 42 bin 189 liraya çıkması bekleniyor. 

Kıdem tazminatının tabanını ise asgari ücret belirliyor. Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağı düşünüldüğünde yıl sonuna kadar kıdem tazminatının tabanı brüt asgari ücret olan 20.002 TL olarak uygulanmaya devam edecek. Bu ücret 1 Ocak 2025'te asgari ücrete yapılacak zamla değişecek.

Kıdem tazminatının tavanı 42 bin 189 liraya yükselince kıdem tazminatında da 7 bin 131 liralık bir fark oluşacak. Kıdem tazminatı çalışanlar için emekli olduklarında veya emeklilik haricinde kendi istekleri veya kusurları dışında işten ayrılmaları durumunda ödeniyor.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading