Yandex Metrica

Ve Ağustos verileri açıklandı! İşte kartlı ödeme rakamları...

Ve Ağustos verileri açıklandı! İşte kartlı ödeme rakamları...

Türkiye’de ağustos ayında kartlı ödemeler, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 78 artarak 1,4 trilyon liraya yükseldi. Mağaza içi yapılan her 5 ödemeden 4’ü temassız olarak gerçekleştirildi.

Ekonomi

19.09.2024, 14:59

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından açıklanan verilere göre, ağustos ayında kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla yapılan ödeme tutarı önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 78 oranında artarak 1 trilyon 420,6 milyar liraya ulaştı. Bu dönemde kredi kartları ile yapılan ödemeler 1 trilyon 192,4 milyar lira, banka kartları ile 200,4 milyar lira, ön ödemeli kartlar ile ise 27,8 milyar lira oldu.

Tazminat hesabında büyük değişiklik! Asgari ücretliye nasıl yansıyacak, kim ne kadar alacak? Tazminat hesabında büyük değişiklik! Asgari ücretliye nasıl yansıyacak, kim ne... Haberi Görüntüle

KART SAYILARINDA ARTIŞ

Ağustos ayı itibarıyla Türkiye'deki kart sayıları da dikkat çekici bir büyüme kaydetti. Kredi kartı sayısı 125,9 milyon, banka kartı sayısı 191,7 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 101,3 milyon olarak açıklandı. Geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında kredi kartı sayısında yüzde 13, banka kartı sayısında yüzde 5, ön ödemeli kart sayısında ise yüzde 22'lik bir artış gözlendi. Toplam kart sayısı ise yüzde 11 artarak 418,9 milyona yükseldi.

Bakan Şimşek: İyileşme devam ediyor Bakan Şimşek: İyileşme devam ediyor Haberi Görüntüle

KARTLI ALIŞVERİŞ SAYISI YÜZDE 16 ARTTI

Kartlı ödeme sayılarında da yıllık bazda önemli bir artış yaşandı. Ağustos ayında toplamda 1,61 milyar adet kartlı ödeme yapıldı. Bu ödemelerin 927,4 milyonu kredi kartları, 556,1 milyonu banka kartları ve 114,5 milyonu ön ödemeli kartlar ile gerçekleşti. Kredi kartları ile yapılan ödeme sayısında yüzde 15, banka kartları ile yapılan ödeme sayısında yüzde 3, ön ödemeli kartlar ile yapılan ödeme sayısında ise yüzde 32’lik artış kaydedildi.

Dolar kuru FED'in faiz indireceğine yönelik beklentilerin ardından düşüş eğilimine başladı. İşte 16 Eylül 2024 güncel döviz kurları... Dolar kuru FED'in faiz indireceğine yönelik beklentilerin ardından düşüş eğilimine... Haberi Görüntüle

İNTERNETTEN KARTLI ÖDEMELER YÜKSELİŞTE

İnternetten yapılan kartlı ödemeler, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 78 artarak 413,3 milyar liraya yükseldi. Toplam kartlı ödemeler içinde internetten yapılan ödemelerin payı yüzde 28’e ulaştı. İnternetten kartlı ödeme sayısı ise yüzde 6 artarak 217,9 milyona çıktı.

Tapuda yeni dönem başlıyor: Ev alacak veya satacaklar dikkat! Tapuda yeni dönem başlıyor: Ev alacak veya satacaklar dikkat! Haberi Görüntüle

TEMASSIZ ÖDEMELERDE BÜYÜK ARTIŞ

Ağustos ayında temassız ödeme kullanımı da büyük bir ivme kazandı. Geçen yılın aynı dönemine göre temassız ödeme sayısı yüzde 21, temassız ödeme tutarı ise yüzde 98 artarak 458,8 milyar liraya ulaştı. Mağaza içi yapılan her 5 kartlı ödemeden yaklaşık 4'ü temassız olarak gerçekleşti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading