Yandex Metrica

Sitede Ara

Ve altında yeni rekor! Yeni tarihi zirvesini gördü

Ve altında yeni rekor! Yeni tarihi zirvesini gördü

Fed'in faiz indirim kararı ve Japonya Merkez Bankası'nın faizleri sabit tutmasıyla altın fiyatlarında tarihi zirveler görüldü. Altının ons fiyatı 2.614 dolara yükselirken, gram altın yurt içinde 2.867 lirayı aşarak rekor seviyelere ulaştı.

Ekonomi

20.09.2024, 17:14

Altın, küresel piyasalarda yükselişini sürdürerek yeni rekor seviyelere ulaştı. Fed’in çarşamba günü gerçekleştirdiği 50 baz puanlık faiz indirimi sonrası Japonya Merkez Bankası'nın da faiz oranlarını sabit tutmasıyla altının ons fiyatı 2.614 doları aştı. Bu artış, altının ons fiyatında günlük yüzde 1'in üzerinde, haftalık ise yüzde 2'ye yaklaşan bir yükselişi beraberinde getirdi. 2024 genelinde altın, yatırımcısına şu ana kadar yüzde 27 oranında kazanç sağladı.

Analistler, teknik olarak 2.650 dolar seviyesinin direnç noktası olduğunu belirtirken, bu seviyenin aşılması halinde orta vadede 2.804 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğine işaret ediyor.

Almanya'da büyük gerileme: 2021'den beri en düşük seviyesinde Almanya'da büyük gerileme: 2021'den beri en düşük seviyesinde Haberi Görüntüle

YURT İÇİNDE GRAM ALTIN TARİHİ ZİRVEYE ULAŞTI

Dolar/TL kurunun 34.11 seviyesinin üzerine çıkmasıyla birlikte gram altın fiyatları da tarihi bir rekor kırarak 2.867 liraya yükseldi. Uzmanlara göre, Fed’in faiz indirimlerine başlaması doların değer kaybetmesine yol açarken, bu durum altına olan talebi artırıyor.

Sigaraya zam yağmuru devam ediyor! Bir sigara grubunda daha zam geldi: En ucuz sigara 90 TL'ye dayandı! Sigaraya zam yağmuru devam ediyor! Bir sigara grubunda daha zam... Haberi Görüntüle

FED'İN FAİZ İNDİRİMİ VE ALTIN FİYATLARI

Fed’in 50 baz puanlık faiz indirimi, parasal gevşemeye yönelik agresif bir adım olarak yorumlandı. Bu kararın ardından altının ons fiyatı 2.600 doları aşarak tarihi zirvesine ulaştı. Ancak, Fed Başkanı Jerome Powell’ın bu indirimin "yeni bir tempo" olarak görülmemesi gerektiği uyarısında bulunması, altındaki yükselişi sınırladı.

Binance’den çok kritik virüs uyarısı: Kripto paralarınız çalınmasın... Binance’den çok kritik virüs uyarısı: Kripto paralarınız çalınmasın... Haberi Görüntüle

DÖVİZ KURLARININ PERFORMANSI

Haftanın son işlem gününe döviz kurları hafif yükselişle başladı. Dolar/TL kuru yüzde 0,15 artışla 34,08 seviyesinden işlem görmeye başlarken, Euro/TL kuru ise yüzde 0,11 yükselişle 38,11 seviyesine ulaştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ise beklentilere paralel şekilde politika faizini yüzde 50 oranında sabit tuttu. Bu kararla birlikte altıncı toplantıda da faiz oranı değişmedi.

Ekonomistlere göre, TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) metnindeki "sıkılaştırma" ifadesinin kaldırılması, gelecekte faiz indirimi beklentilerini artırıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading