Yandex Metrica

Sitede Ara

Vergi paketi komisyonda kabul edildi: En düşük emekli aylığı artıyor

Vergi paketi komisyonda kabul edildi: En düşük emekli aylığı artıyor

Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM'de kabul edildi. Aynı pakette yer alan düzenlemeyle en düşük emekli aylığı da 12 bin 500 liraya yükseltildi.

Ekonomi

19.07.2024, 11:15

Uzun zamandır gündemde olan ve detayları merak edilen vergi paketi Meclis'e geldi.

Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Vergi ile sosyal güvenlik mevzuatlarında ve bazı kanunlarda düzenlemeler öngören teklif, yürürlük ve yürütme maddeleriyle birlikte toplam 53 maddeden oluşuyor.

Komisyonda kabul edilen teklifle birlikte en düşük emekli aylığı 12 bin 500 lira yükseltildi. Yeni düzenlemeden 3 milyon 703 bin emekli yararlanacak. En düşük emekli maaşının 10.000 TL'den 12.500 TL'ye çıkarılmasının bütçeye maliyeti 33 milyar TL olacak.

Emekliye katmerli müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ek ödeme talimatı geldi: 10 bin TL hesaplara yatacak Emekliye katmerli müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ek ödeme talimatı geldi: 10... Haberi Görüntüle

AMAÇ VERGİDE ADALETİN GÜÇLENDİRİLMESİ

Söz konusu teklifle, vergi adaletinin güçlendirilmesi ve doğrudan vergilerin payının artırılması, vergilemede güvenliğin sağlanması ve kayıt dışılıkla mücadele, vergiye uyumun artırılması, bazı istisnaların kaldırılması veya uygulanma şeklinin değiştirilmesi, cezaların etkinliğinin artırılması, devreden KDV'nin azaltılması, ithalatın azaltılmasına katkı sağlanması, ithalat ve yurt içinde vergilendirmenin uyumlaştırılması ve tahsilat etkinliğinin artırılması amaçlanıyor.

Konut kredisinde 2,5 milyon TL destek! Garanti BBVA, ING, Ziraat Bankası taksit tutarları belli oldu! Konut kredisinde 2,5 milyon TL destek! Garanti BBVA, ING, Ziraat... Haberi Görüntüle

VERGİ PAKETİNDE YENİ DÜZENLEMELER

Vergide adalet ve etkinliği artırmak amacıyla çok uluslu şirketlerde küresel asgari kurumlar vergisi, yerel asgari kurumlar vergisi, yap, işlet ve devret modeli ile kamu özel işbirliği projeleri kapsamında elde edilen kazançlardan yüzde 30 kurumlar vergisi alınması, yatırım fon ve ortaklıklarının gayrimenkul kazançlarının kar dağıtımına bağlı istisna edilmesi ve serbest bölgelerde faaliyette bulunan işletmelere sağlanan kazanç istisnasının ihracat gelirleriyle sınırlandırılması başlıklarında düzenlemeler yapıldı.

İngilizler harita çizip burada petrol var demişlerdi! O ilimizde petrol arama çalışmaları başlayacak İngilizler harita çizip burada petrol var demişlerdi! O ilimizde petrol... Haberi Görüntüle

YURT İÇİ ASGARİ KURUMLAR VERGİSİ

Yeni vergi güvenlik müesseseleri de getiriliyor. Bu kapsamda yurt içi asgari kurumlar vergisi uygulaması, aynı zamanda vergi güvenlik müessesesi olarak sistemde yer alacak. Ayrıca serbest meslek kazancı ve ticari kazanç yönünden gelir vergisi mükelleflerinin yılın belirli zamanlarında hasılatları tespit edilecek, beyanları ile tespit edilen hasılatları arasında uyumsuzluk olanlar izaha davet edilecek. Yine vergi güvenliğini sağlamak amacıyla ticari kazanç elde eden gelir vergisi mükellefleri ile kurumlar vergisi mükelleflerine yapılan bazı ödemelerden gelir ve kurumlar vergisi kesintisi yapılmasına imkan sağlanıyor.

Kapalıçarşı'da kayısı operasyonu: 600 liradan aldığı kayısıyı 2680 liraya satan işletme pes dedirtti Kapalıçarşı'da kayısı operasyonu: 600 liradan aldığı kayısıyı 2680 liraya satan... Haberi Görüntüle

BAŞKASINA AİT POS CİHAZI VE IBAN KULLANANLAR YANDI

Kayıt dışı faaliyette bulunan, bir başka anlatımla vergi dairesinin bilgisi dışında çalışanlara kesilecek vergi ziyaı cezası, verginin 1 katı olarak kesilecek cezalarda 1,5 kat, verginin 3 katı olarak kesilecek cezalarda 4,5 kat kesilecek. Başkasına ait POS cihazı kullananlara, başkasının IBAN'ını kullananlara yani ödemeleri başkalarının hesabına yapılan havalelerle kabul edenlere ve hesaplarını başkalarına kullandıranlara kesilecek cezaları artırılacak.

Çalışanlara fıstık gibi müjde! Onay verildi: 65 bin TL ikramiye o tarihte hesaplara yatacak! Çalışanlara fıstık gibi müjde! Onay verildi: 65 bin TL ikramiye... Haberi Görüntüle

DENİZ TAŞIMA ARAÇLARI

Ayrıca ticari olmayan gezi, eğlence, spor gibi faaliyetlerde kullanılan deniz taşıma araçlarına yat limanlarında verilen kiralama, bakım gibi hizmetlerde KDV istisnası kaldırılıyor. Mükelleflerin KDV beyannamelerinde yer alan indirilecek KDV tutarlarının 5 takvim yılı süresince indirim yoluyla giderilememesi halinde, bu süre sonunda kayıtlardan çıkarılarak yapılacak vergi incelemesi ile gelir veya kurumlar vergisinin tespitinde gider olarak dikkate alınmasına imkan sağlıyor.

120 milyon dolarlık zarar! Libya'da petrol ve gaz üretimi durdu 120 milyon dolarlık zarar! Libya'da petrol ve gaz üretimi durdu Haberi Görüntüle

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI NE KADAR OLDU?

Bundan böyle sadece cezalar için uzlaşma başvurusu yapılabilecek. Diğer taraftan yurt dışına çıkış harcı tutarını 500 lira olarak belirlendi. Bundan böyle harç tutarı, her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading