Yabancı kripto platformları kapanabilir! 2 Ekim son gün

Yabancı kripto platformları kapanabilir! 2 Ekim son gün

Yabancı kripto platformları kapatılabilir. Kripto parası olanlar dikkat etmeli.   

Ekonomi

30.09.2024, 15:37

Türkiye’de hizmet gösteren ancak faaliyet için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurmayan platformlar kapanacak. Yabancı kripto para platformları, izin almadığı süreçte pazarlama ve tanıtım faaliyetleri 2 Ekim’de sonlandırılacak. Şu ana kadar faaliyet izni için 80 kurumun SPK’ya başvurduğu açıklandı.

2 Temmuz 2024'teki kanun değişikliğiyle beraber kripto piyasalarını düzenleme yetkisi SPK’ya verilirdi. Artık bu alanda hizmet sunacak platformların, SPK'dan faaliyet izni alması gerekli. 

65 KPSS puanı olan başvurabilir! Onlarca memur alımı yapılacak: İşte başvuru yapılacak o belediye ve detaylar... 65 KPSS puanı olan başvurabilir! Onlarca memur alımı yapılacak: İşte... Haberi Görüntüle

3 AYLIK GEÇİŞ SÜRESİ DOLDU

Düzenlemeyle beraber Türkiye’de yerleşik kişilere hizmet veren yabancı kripto para platformlarına faaliyetleri için 3 aylık geçiş süreci tanınmıştı. Söz konusu verilen süre 2 Ekim’de son bulacak.

Türkçe internet sitesi oluşturma ya da tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinde bulunan Yurt dışında yerleşik platformlar, ülkedeki kullanıcılara yönelik faaliyet gösterdiğini kabul edecekler. Bu düzenlemeyle yasal yaptırım uygulanacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading