Yandex Metrica

Yarısı Bizden Kampanyası'nda yeni dönem! Bakan Kurum: İstanbul'da dönüşümü başaracağız

Yarısı Bizden Kampanyası'nda yeni dönem! Bakan Kurum: İstanbul'da dönüşümü başaracağız

Yarısı Bizden Kampanyası'nda İstanbul'daki yapıların inşası sürerken Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İstanbul'da dönüşümü başaracağız. Bunu devlet millet el ele, omuz omuza yapacağız" ifadelerini kullandı.

Ekonomi

03.09.2024, 13:04

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kaharamanmaraş merkezli depremlerin üzerinden bir yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ediyor.

Çifte felaketin ardından gözler olası Marmara depremine çevrilmişken uzman isimler İstanbul'da 7'den büyük bir depremin yakın zamanda gerçekleşeceğini bildiriyor.

Depremin vurduğu 11 ilde çalışmalar hızlı bir şekilde devam ederken kentsel dönüşümün önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

THY'den yurt dışı için sudan ucuz bilet kampanyası THY'den yurt dışı için sudan ucuz bilet kampanyası Haberi Görüntüle

HER BİR KONUT İÇİN 1,5 MİLYON LİRALIK HİBE

Bu bağlamda Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı, mega kent İstanbul'da kentsel dönüşümle ilgili Yarısı Bizden Kampanyası'nı başlattı.

Kampanyada başvuranların yapılarının inşası devam ederken Bakanlık desteğiyle başlatılan kampanyada riskli konutlarını dönüştürmek isteyenlere büyük kolaylıklar sağlanacak.

Her bir konut için toplam 1,5 milyon liralık hibe ve kredi desteği alanlar, yapılarını güvenle yeniden inşa ettirebilecek.

Fenerbahçe'de Osayi gelişmesi! Galatasaray derbisinde olmayacak mı? Fenerbahçe'de Osayi gelişmesi! Galatasaray derbisinde olmayacak mı? Haberi Görüntüle

KAMPANYANIN YENİ DÖNEMİ 8 AĞUSTOS'TA BAŞLADI

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl 26 Nisan-2 Haziran arasındaki ilk başvuru döneminde e-Devlet üzerinden 106 bin 225 bina ve 1 milyon 225 bin 63 bağımsız bölüme ilişkin talebin toplandığı kampanyanın yeni dönemi 8 Ağustos'ta başladı.

Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti;

"Yarısı Bizden Kampanyamızda yeni dönemi başlattık. İstanbul'da dönüşümü başaracağız. Bunu devlet-millet el ele, omuz omuza yapacağız." 

Bakan Kurum, kampanya desteğinden faydalanan vatandaşların görüşlerini ve devam eden inşaatlara ilişkin görüntüleri paylaştı.

Sahte altını nasıl anlarız? Uzmanlar altın alırken bakılması gereken püf noktaları açıkladı! Sahte altını nasıl anlarız? Uzmanlar altın alırken bakılması gereken püf... Haberi Görüntüle

KAMPANYAYA İLİŞKİN DETAYLAR

Proje kapsamında hak sahiplerine 700 bin lirası hibe, 700 bin lirası kredi ve 100 bin lirası da tahliye desteği olmak üzere toplam 1,5 milyon lira destek verilecek.

Kredi geri ödemeleri ise yapı ruhsatının alınmasından 2 yıl sonra başlayacak.

10 yıl vadeli kredinin ödemesinin başladığı ilk yıl faiz uygulanmayacak.

Yeni kampanya dönemiyle birlikte başvuru tarihi kısıtlaması olmaksızın talepler toplanacak.

Otopark ve sığınak proje metrekaresinin dışında tutulacak.

Yüklenici firmaya desteğin yüzde 30'u iş başladığında peşin ödenecek.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading