Yatırımcılar Türkiye'ye güveniyor: Fırsatlar ve avantajlarla dolu

Yatırımcılar Türkiye'ye güveniyor: Fırsatlar ve avantajlarla dolu

Türkiye Yatırım Danışma Konseyi 10. Toplantısı’nda, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye’nin yatırımcılara güven veren unsurlarını vurguladı ve uluslararası yatırımların ülke ekonomisi için önemini belirtti.

Ekonomi

01.10.2024, 15:43

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye Yatırım Danışma Konseyi 10. Toplantısı'nda Türkiye'nin yatırım avantajlarını ve uluslararası yatırımcılardan alınan geri bildirimleri değerlendirdi. Toplantıya, ABD, Almanya, İngiltere, Japonya, Körfez ülkeleri gibi ülkelerden gelen üst düzey yöneticilerin yanı sıra Brezilya, Çin ve Rusya’dan da şirketlerin katıldığı belirtildi.

Emeklilere yüzde 30 daha fazla maaş! Bu tarihe kadar dilekçe verenler kazanıyor Emeklilere yüzde 30 daha fazla maaş! Bu tarihe kadar dilekçe... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN COĞRAFİ KONUMU VE TEŞVİK SİSTEMİ ÖNE ÇIKIYOR

Dağlıoğlu, Türkiye'nin stratejik coğrafi konumu, cazip teşvik sistemi, kalifiye insan kaynağı ve küresel pazarlara erişim kapasitesinin yatırımcıların ülkeye güven duymasını sağlayan önemli faktörler olduğunu vurguladı. Türkiye’nin makroekonomik istikrarı ve geleceğe yönelik güçlü yatırım fırsatları, uluslararası yatırımcılar tarafından olumlu karşılanıyor.

Bakan Kacır, Togg için beklenen rakamı açıkladı! 16 ayda ne kadar araç üretildi? Bakan Kacır, Togg için beklenen rakamı açıkladı! 16 ayda ne... Haberi Görüntüle

YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÖN PLANDA

Toplantıda, yeşil ve dijital dönüşüm süreçleri de gündeme gelirken, yatırım süreçlerinin hızlandırılması ve dijitalleşme adımlarının önemine dikkat çekildi. Türkiye’nin enerji alanındaki 2035 hedefleri, özellikle yenilenebilir enerjiye yatırım yapmayı planlayan firmaların ilgisini çekti.

Bakan Şimşek: Ülkemizin yatırım çekme potansiyeli yüksek Bakan Şimşek: Ülkemizin yatırım çekme potansiyeli yüksek Haberi Görüntüle

ULUSLARARASI YATIRIMLAR TÜRKİYE EKONOMİSİ İÇİN KRİTİK

Dağlıoğlu, uluslararası yatırımların cari dengenin sağlanması, istihdam oluşturulması ve teknoloji transferi gibi birçok konuda doğrudan katkı sağladığını belirtti. Türkiye’nin bu dönemde uluslararası yatırımları daha fazla çekmek için ciddi adımlar attığını, yatırımcıların da Türkiye’nin sunduğu fırsatları memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading