Yatırımcılardan kritik uyarı: Altın rekora doymuyor! Altın yeni haftaya nasıl başladı?

Yatırımcılardan kritik uyarı: Altın rekora doymuyor! Altın yeni haftaya nasıl başladı?

Altın yeni haftanın iş gününe rekor kırarak başladı. 21 Ekim 2024 gram altın fiyatı 3 bin 10 TL ile yeni rekor seviyesini gördü. Ons altın da 2730 dolarla zirve yaptı. Yatırımdaki ön görüleriyle bilinen ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, “Artan jeopolitik risklere ek olarak, ABD’de seçim belirsizliği de artık fiyatlanıyor. Orta-uzun vadeciler altınlarına sahip çıksın. Kısa vadede ise maliyetlenmek için yüksek seviyelerdeyiz. 2700-2685 dolar destekleri dikkatle izlenmeli ve kademeli alım yapılmalı” dedi. 

Ekonomi

21.10.2024, 11:36

Altın fiyatları, yeni haftaya da rekorla başladı. Hafta sonunda Lübnan’dan bir insansız hava aracı ile İsrail Başbakanının evinin bulunduğu bölgenin hedef alınması ve İsrail’in hem Gazze hem de Beyrut’taki saldırılarını devam ettirmesi, altında da “güvenli liman” alımlarını artırmaya devam ediyor. 

Bakan Bayraktar enerjide yeni hedefi duyurdu: Türkiye Avrupa'da kilit oyuncu olacak Bakan Bayraktar enerjide yeni hedefi duyurdu: Türkiye Avrupa'da kilit oyuncu... Haberi Görüntüle

ALTIN YENİ HAFTAYA NASIL BAŞLADI? 

Serbest piyasada işlem gören 21 Ekim 2024 gram altın fiyatı 3 bin 10 TL ile tüm zamanların zirvesine çıktı. Kapalıçarşı’da ise gram fiyatı 3095-3135 TL alım ve satım aralığında seyrediyor. Sabah saatlerinde çeyrek altın 5 bin 120 TL, yarım altın 10 bin 230 TL ve tam altın da 20 bin 395 TL’den satılıyor. Küresel piyasalarda ons altında ise işlemler 2730 dolara yakın seyrini sürdürüyor.

IMF'den Türkiye değerlendirmesi: Enflasyon daha da düşecek IMF'den Türkiye değerlendirmesi: Enflasyon daha da düşecek Haberi Görüntüle

ALTINA YATIRIM HER GEÇEN GÜN ARTIYOR 

Dolar endeksinin (DXY) son 2,5 ayın en yükseğine çıkarak 103,00 seviyesini görmesi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin %4,11’e gelmesine rağmen altının yükseldiğini belirten ALB Yatırım Başekonomisti Filiz Eryılmaz; başka faktörlerin daha ağır basarak, sarı metale destek olduğunu söyledi.

600 bin araç geri çağrılıyor! İşte o markalar... 600 bin araç geri çağrılıyor! İşte o markalar... Haberi Görüntüle

ALTIN YATIRIMCISI NE YAPMALI?

Orta ve uzun vadeli düşünenlerin altınlarına sahip çıkması gerektiğini belirten Doç. Dr. Eryılmaz, “Ancak kısa vadede, mevcut seviyelerden maliyetlenmek riskli olabilir. Bu seviyelerden bir miktar alım yapılsa bile, 2700-2685 dolar desteklerine doğru gerilemelerde kademli alım düşünülebilir. Yukarıda ise 2750 dolar ilk direnç olarak takip edilebilir” ifadelerini kullandı. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading