Yandex Metrica

Yatırımcısını sene başından beri mutlu ediyor! 8 ayda en çok o kazandırdı

Yatırımcısını sene başından beri mutlu ediyor! 8 ayda en çok o kazandırdı

2024'ün ilk 8 ayında, altın ve gümüş emtia piyasasında en fazla kazandıran ürünler arasında yer alarak yatırımcılarını sevindirdi. Özellikle ons fiyatında yüzde 20'nin üzerinde bir artış gösteren bu değerli metaller, yatırımcıların dikkatini çekti.

Ekonomi

11.09.2024, 14:49

Yılın ilk 8 ayında emtia piyasasında dalgalı bir seyir hakimdi. ABD seçimleri, Çin ekonomisine dair endişeler ve arzın azalması gibi nedenler olumsuz etkiler yaratırken; Fed’in faiz indirim beklentileri ve merkez bankalarının altın talepleri piyasayı yukarı çekti. Bu süreçte altın ve gümüş, güvenli liman olarak öne çıkmayı başardı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon mesajı: Hedef tek hane! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon mesajı: Hedef tek hane! Haberi Görüntüle

ALTIN VE GÜMÜŞ ZİRVEDE

Ocak-ağustos döneminde, altının ons fiyatı yüzde 21,3 artarak rekor seviyelere ulaştı. Altının onsu ağustos ayında 2.503,4 dolara yükseldi ve yıl içinde 2.531,6 dolarlık zirveyi gördü. Gümüş ise yılın en çok kazandıran emtialarından biri oldu. Aralık 2012'den bu yana en yüksek seviyeyi gören gümüşün ons fiyatı da 32,5 dolara kadar yükseldi.

SGK'dan vatandaşlara Genel Sağlık Sigortası müjdesi: Ücretsiz faydalanabilirsiniz SGK'dan vatandaşlara Genel Sağlık Sigortası müjdesi: Ücretsiz faydalanabilirsiniz Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKALARININ ALTIN TALEBİ ARTIYOR

Merkez bankalarının artan altın talepleri, altın fiyatlarını destekleyen en önemli unsurlar arasında yer aldı. Dünya Altın Konseyi raporuna göre, merkez bankalarının altın alımları yılın ilk yarısında 483 tonla rekor seviyeye ulaştı. Temmuz ayında bu alımlar bir önceki aya göre iki katına çıkarak 37 tona yükseldi.

Gram altın alınır mı? İslam Memiş'ten rekor sonrası çarpıcı açıklama Gram altın alınır mı? İslam Memiş'ten rekor sonrası çarpıcı açıklama Haberi Görüntüle

JEOPOLİTİK RİSKLER VE ALTIN TALEBİ

Analistler, ABD seçimlerine yönelik belirsizlikler, Çin'deki ekonomik durgunluk ve jeopolitik risklerin altın talebini artırdığını ifade ediyor. Özellikle Çin ve Asya'daki altına olan talep, bölgedeki gayrimenkul ve hisse senedi piyasalarına duyulan güvensizlik nedeniyle hızla arttı. Bu da altının fiyatını destekleyen diğer önemli faktörlerden biri oldu.

Sigara fiyatlarına yeni ayarlama: İndirim mi geliyor? Sigara fiyatlarına yeni ayarlama: İndirim mi geliyor? Haberi Görüntüle

GÜMÜŞE ARTAN TALEP

Gümüşün endüstriyel kullanım alanlarının genişlemesi, özellikle güneş panelleri ve otomobil sektöründe talebin artması, fiyatların yükselmesine katkı sağladı. Madenlerdeki üretimin yavaşlaması, arzın talebi karşılayamayacağı endişelerini beraberinde getirdi ve bu durum gümüş fiyatlarının artmasında etkili oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading