Yandex Metrica

Sitede Ara

Yediemin otoparkındaki araçlar için yeni düzenleme! 15 bin araç satışa çıkıyor

Yediemin otoparkındaki araçlar için yeni düzenleme! 15 bin araç satışa çıkıyor

AK Parti’nin TBMM Başkanlığına sunduğu 9’uncu Yargı Paketi’nde Karayolları Trafik Kanunu’nda da değişikliğe gidiliyor. Yediemin otoparklarında bekleyen araçların sicilinde yer alan ‘satılamaz, devredilemez, haciz, ihtiyati haciz, rehin gibi şerhler’ sebebiyle satış işlemleri kısa sürede tamamlanamıyor. Altı ayda teslim alınmayanlar elden çıkarılacak. İşte haberin detayları...

Ekonomi

05.07.2024, 11:34

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" TBMM Başkanlığına sunuldu.

Karayolları Trafik Kanunu'ndaki değişiklikle buluntu olması nedeniyle veya kanun hükümleri gereğince trafikten men edilerek alıkonulan ve sahipleri tarafından 6 ay içinde teslim alınmayan veya aranmayan yediemin otoparklarındaki araçların satış usulü yeniden belirlenecek.

Buradaki amaç herhangi bir sebeple trafikten men edilen ya da sahiplerine ulaşılamayan araçların kısa sürede satılarak ekonomiye kazandırılması. Yasa teklifinin etki analizinde yediemin otoparklarında satılmayı bekleyen 15 bin civarında araç bulunduğu belirtildi.

Borsa İstanbul'da yatırımcı kalmadı: 1 hafta içinde 1 milyar dolarlık kayıp! Borsa İstanbul'da yatırımcı kalmadı: 1 hafta içinde 1 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

SATIŞ İŞLEMLERİNE BAŞLANACAK

Bu durumdaki araçların sicilinde bulunan satılamaz, devredilemez, haciz, ihtiyati haciz, rehin gibi şerhler için ilgili kurumlara, bu araçların satılacağı hususu bildirilecek ve satış işlemlerine başlanacak, araçların üzerinde bulunan tüm şerhler ayrıca bir işleme gerek olmaksızın, satış tarihinden itibaren kalkmış sayılacak varsa tescil kayıtları buna göre düzeltilecek.

İşlem yapılacak aracın tanıtımına yarayan şasi ve/veya motor seri numaralarının bulunmaması veya düşmüş olması ya da tamir veya tadil gibi nedenlerle silinmiş yahut tahrip edilmiş olması durumunda bu eksiklikler satış işlemini gerçekleştirecek kurum tarafından ilgili mevzuat kapsamında tamamlanarak araç satışa hazır hale getirilecek. Aracın tescil kaydındaki haciz, ihtiyati haciz, rehin gibi şerhler satış sonrasında satış bedeli üzerinde devam edecek. Satış konusu aracın vergi, ceza veya prim gibi borçları, satıştan önceki sahibine ait olup mülkiyet ilgiliye tüm borç ve yüklerinden ari olarak geçecek.

Çin etkisi piyasaları aleve verdi: Altın fiyatları tırmanışa geçti: Şimdi ne olacak? Çin etkisi piyasaları aleve verdi: Altın fiyatları tırmanışa geçti: Şimdi... Haberi Görüntüle

5 YIL İÇİNDE ÖDENECEK

Satış kapsamında dosyaya ödenen tutardan; sırasıyla muhafaza ve satış için yapılan giderler, aracın tanıtımına yarayan numaraların tespitine ve tamamlanmasına dair giderler ve vergi, resim veya harç gibi malın aynından kaynaklanan alacaklar ödendikten sonra kalan tutarın tüm alacaklıların alacağını karşılaması halinde hak sahiplerine Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ve İcra ve İflas Kanunu hükümleri çerçevesinde dağıtılacak ve bakiye bir tutar bulunması halinde bu tutar, muhafaza edilecek, kamu bankalarında nemalandırılacak ve satıldığı tarihten itibaren 5 yıl içinde müracaat halinde nemalarıyla birlikte hak sahiplerine ödenecek. Beş yıl içinde herhangi bir müracaatın olmaması halinde söz konusu bedeller Hazine'ye irat kaydedilecek.

13 marka kampanyasını duyurdu: Ucuz fiyattan sıfır araç almak için son fırsat! 13 marka kampanyasını duyurdu: Ucuz fiyattan sıfır araç almak için... Haberi Görüntüle

PARA ÖDENMEZSE SIRA CETVEL YAPILACAK

Satış kapsamında dosyaya ödenen tutardan; sırasıyla muhafaza ve satış için yapılan giderler, aracın tanıtımına yarayan numaraların tespitine ve tamamlanmasına dair giderler ve vergi, resim veya harç gibi malın aynından kaynaklanan alacaklar ödendikten sonra kalan tutar, tüm alacaklıların alacağını karşılamazsa sıra cetveli yapılmak üzere ilgili kuruma gönderilecek.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading