Yandex Metrica

Yeni düzenleme geliyor: Yabancıların Türkiye'de yatırım yapması kolaylaştırılacak

Yeni düzenleme geliyor: Yabancıların Türkiye'de yatırım yapması kolaylaştırılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, girişim alanında yapılacak yeni düzenlemeleri değerlendirdi. Şimşek, "Yapacağımız değişiklikle ülkemizin girişim ekosistemine daha fazla yabancı kaynağın girmesini öngörüyoruz" dedi.  

Ekonomi

11.09.2024, 12:23

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Girişim sermayesi yatırım fonlarımız, yurt dışında kurulmuş olan, yatırımlarının yarıdan fazlası Türkiye'de bulunan girişim şirketlerine artık yatırım yapabilecek" ifadesini kullanan Bakan Şimşek açıklamasının devamında  "Yapacağımız değişiklikle ülkemizin girişim ekosistemine daha fazla yabancı kaynağın girmesini öngörüyoruz" dedi.

Eylül sonuna kadar 8 bin TL hesabınızda! İhtiyaç sahiplerine destek kredisi... Eylül sonuna kadar 8 bin TL hesabınızda! İhtiyaç sahiplerine destek... Haberi Görüntüle

YATIRIMIN ÖNÜ AÇILIYOR

Bakan Şimşek, yabancı yatırımcıların Türkiye'de yatırım yapabilmelerini kolaylaştırmak ve onlarla işbirliklerini geliştirmek için atırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulunun eylem planı kapsamında alınan kararları hayata geçirdiklerini açıkladı.

Şimşek yapılan yeni düzenlemeye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

 "Girişim sermayesi yatırım fonlarımız, yurt dışında kurulmuş olan, yatırımlarının yarıdan fazlası Türkiye'de bulunan girişim şirketlerine artık yatırım yapabilecek. Henüz kurulmamış bir girişim şirketine ileri vadede ortak olma hakkı veren sözleşmelerle yatırım yapılmasının önünü açıyoruz." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading