Yandex Metrica

Yeni nesil çalışma modeli için tarih belli oldu

Yeni nesil çalışma modeli için tarih belli oldu

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında, sosyal güvenlik mevzuatında değişiklik yapılacağı ve yeni nesil esnek çalışma modellerine uyum sağlanacağı tarih netleşti. 2025'in 2. çeyreğinde sosyal güvenlik sistemi, değişen iş gücü piyasası koşullarına ve esnek çalışma biçimlerine uygun hale getirilecek.

Ekonomi

06.09.2024, 15:52

OVP'de, sosyal güvenlik sisteminin uzun vadeli mali sürdürülebilirliğini sağlamak ve yeni çalışma biçimlerine uyumu artırmak amacıyla çeşitli düzenlemeler öngörülüyor. 2025’in 2. çeyreğinde, sosyal güvenlik mevzuatı, uzaktan çalışma, kısmi süreli çalışma ve platform çalışması gibi esnek çalışma modellerine daha uyumlu hale getirilecek. Böylece iş gücü piyasalarında güvenceli esneklik sağlanacak ve iş dünyasının ihtiyaçları karşılanacak.

Turist vergisine flaş zam: 3 katına çıkartılacak Turist vergisine flaş zam: 3 katına çıkartılacak Haberi Görüntüle

GÜVENCELİ ESNEKLİK

2025’in 1. çeyreğinde, yeni nesil çalışma modelleriyle iş-özel yaşam dengesi gözetilerek İş Kanunu’nda gerekli değişiklikler yapılacak. Sosyal taraflarla diyalog içinde yürütülecek bu değişiklikler, iş gücü piyasalarında esnek ama güvence sağlayan düzenlemelerin hayata geçirilmesini hedefliyor. Yeşil ve dijital dönüşümün iş gücü piyasalarına etkileri analiz edilerek, adil geçiş sürecine yönelik programlar uygulanacak.

İŞKUR açıkladı! Türkiye'de en fazla işçi arayan sektörler belli oldu! İŞKUR açıkladı! Türkiye'de en fazla işçi arayan sektörler belli oldu! Haberi Görüntüle

TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİSTEMİ

2025'in 2. çeyreğinde, Otomatik Katılım Sistemi (OKS), işveren katkılarıyla ikinci basamak emeklilik sistemine dönüştürülecek ve tamamlayıcı emeklilik sistemi kurulacak. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) ise emeklilik yatırım fonları, katılımcıların birikimlerine daha fazla katma değer sağlayacak şekilde yeniden tasarlanacak.

İtalyan işi soygun! Çiftçimizin alın teri çalınıyor İtalyan işi soygun! Çiftçimizin alın teri çalınıyor Haberi Görüntüle

İSTİHDAM TEŞVİKLERİNDE YENİLİKLER

OVP'de, istihdam teşviklerinin sadeleştirilmesi ve etkin olmayan teşviklerin sonlandırılması planlanıyor. Kadın, genç ve engellilere yönelik teşviklerin artırılmasıyla birlikte, teşvik sistemi daha etkin ve sürdürülebilir hale getirilecek. Ayrıca, prim borçlarının takibi ve tahsilat süreçleri de daha etkin bir şekilde yürütülecek.

İstanbul havalimanları uçtu: 8 ayda inanılmaz rakam! İstanbul havalimanları uçtu: 8 ayda inanılmaz rakam! Haberi Görüntüle

SAĞLIK SİSTEMİNDE FİNANSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Sağlık hizmetlerine erişimi kısıtlamadan finansal sürdürülebilirliği sağlamak için, veri analizi ile geri ödeme kriterleri gözden geçirilecek. Değer bazlı geri ödeme yöntemleri yaygınlaştırılacak ve yurt dışından temin edilen ilaçlar gibi hızlı artış gösteren harcamalar kontrol altına alınacak. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin etkinliği artırılarak, hizmet basamakları arasındaki entegrasyon güçlendirilecek.

Emlakta EİDS dönemi yarın başlıyor! İşte 10 soru ve 10 cevapla emlakta yeni dönem... Emlakta EİDS dönemi yarın başlıyor! İşte 10 soru ve 10... Haberi Görüntüle

DİJİTALLEŞME İLE DENETİM VE VERİMLİLİK ARTACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bilişim sistemleri güçlendirilecek ve kurumlar arası veri paylaşımı artırılacak. Yapılacak dijitalleşme adımları, hem sosyal güvenlik sisteminin uzun vadeli mali sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak hem de denetim süreçlerinde etkinlik kazandıracak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading