Yandex Metrica

Yerin altı fokur fokur petrol kaynıyor! Türkiye o ilimizde resmen hazine buldu! Bir iki değil tam 7 adet sondaj kuyusu açılacak

Yerin altı fokur fokur petrol kaynıyor! Türkiye o ilimizde resmen hazine buldu! Bir iki değil tam 7 adet sondaj kuyusu açılacak

Türkiye'nin enerji adımları meyvelerini birer birer vermeye devam ediyor. Gabar'dan sonra bir doğu ilimizden daha petrol müjdesi geldi. Kentte bir, iki, üç değil tam yedi adet sondaj kuyusu açılacak. Hazine her an gün yüzüne çıkabilir.

Ekonomi

27.08.2024, 16:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enerjide tam bağımsızlık parolası çıkarılan ve çıkarılmayı bekleyen petrol ve doğalgaz rezervleri ile taçlandırılıyor. Son olarak Gabar'dan sonra bir ilimizde de petrol heyecanı yaşanmaya başladı. 

Doğal gaz ve elektriğe zam olacak mı? Bakan Bayraktar canlı yayında açıkladı Doğal gaz ve elektriğe zam olacak mı? Bakan Bayraktar canlı... Haberi Görüntüle

7 ADET SONDAJ KUYUSU AÇILACAK

Petrol müjdesinin duyurulduğu Adıyaman'ın Kahta ilçesi sınırları içinde toplam 7 adet sondaj kuyusu açılacak. Sondaj kuyuları için TPAO, yaklaşık 100 milyon TL yatırım yapacak.   

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü tarafından Adıyaman ili, Kahta ilçesi Koçtepe ve Işıktepe Köyleri sınırları içinde ARİ/TPO-PPE/K3205 ruhsat numaralı sahada, tespit kuyuları açarak petrol aranacak. 

Kimler evlilik kredisi alabilir? İşte uygulamada yeni dönem Kimler evlilik kredisi alabilir? İşte uygulamada yeni dönem Haberi Görüntüle

PROJE BEDELİ 100 MİLYON 

Geliştirilecek olan projenin bedelinin toplam 100 milyon lira olması düşünülüyor. Projede 1.168 hektarlık ruhsat alanı içerisinde petrol arama için belirlenen 7 adet lokasyonda sondaj kuyuları açılacak. Sondaj yöntemi ile açılacak kuyular 1.690 metre derinlikte olacak.

Döner (Rotary) Sondaj tekniği kullanılacak sondaj çalışması kapsamında üretim değil, sadece tespit yapılacak. Arama çalışmaları ile petrol veya doğalgazın tespit edilmesi halinde kuyu işletmeye geçirilecek.

 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading