Yandex Metrica

Sitede Ara

Yetkili isimden zincir marketler için çok konuşulacak çağrı: Haftada bir gün kapalı kalmalı

Yetkili isimden zincir marketler için çok konuşulacak çağrı: Haftada bir gün kapalı kalmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den zincir marketler için dikkat çeken bir çağrı geldi. Zincir marketlerin haftada bir gün kapalı kalması ve açılış kapanış saatlerinin belli olması gerektiğini ifade eden Palandöken, açıklamasında ''Meclis tatile girmek üzere. Bundan sonraki süreçte açılır açılmaz Perakende Yasası tartışılacak ilk madde olmalı" dedi.

Ekonomi

27.07.2024, 14:57

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkar kesiminin haksız rekabet karşısında yaşadığı sıkıntıya dikkati çekti.

Ülkede haksız rekabetin çok ciddi boyuta ulaştığının altını çizen Palandöken, tüm sektörlerin sermayenin elinde olduğunu belirtti.

Enflasyon rakamları belli oldu! Enflasyon tahminine göre emekliye zam oranı ne olacak? İşte 4 farklı senaryo... Enflasyon rakamları belli oldu! Enflasyon tahminine göre emekliye zam oranı... Haberi Görüntüle

''ZİNCİR MARKETLER HAFTADA BİR GÜN KAPALI OLSUN''

Haksız rekabet ortamında fiyatları dengeleyen mahalle esnafının neredeyse yok olma noktasına geldiğini belirten Palandöken, "Artan nüfusa karşı esnaf sayısında büyük bir artış yok. Sokakta kasap, manav kalmadı. Fiyatların ucuzlamasını sağlayacak bir sistem gerekiyor. Zincir marketlerin haftada bir gün kapalı kalması ve açılış kapanış saatlerinin belli olması gerekiyor. Bunun için de Perakende Yasası şart.'' dedi.

Acil nakit ihtiyacı olana büyük destek! 30 Eylül'e kadar o bankaya başvuranlar yaşadı! 15-40 bin TL arası faizsiz kredi imkanı! Acil nakit ihtiyacı olana büyük destek! 30 Eylül'e kadar o... Haberi Görüntüle

''TARTIŞILACAK İLK MADDE OLMALI''

"Yasanın olmaması Hakkari, İstanbul, Ankara veya Bursa'da da aynı fiyatları dayatmaya yol açıyor.'' diyen Palandöken, ''Oysa esnaf ve sanatkarlarımız enflasyonla mücadelenin en önemli ayağıdır. Anayasa'nın 173. maddesinde olduğu gibi esnaf ve sanatkar korunmalı. Meclis tatile girmek üzere. Bundan sonraki süreçte açılır açılmaz Perakende Yasası tartışılacak ilk madde olmalı" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading