Yandex Metrica

Yıl sonu yaklaştıkça asgari ücret tartışmaları büyüyor! 7 farklı tahmine göre asgari ücret hesaplandı

Yıl sonu yaklaştıkça asgari ücret tartışmaları büyüyor! 7 farklı tahmine göre asgari ücret hesaplandı

Milyonlarca çalışanın geleceğini şekillendiren asgari ücret konusu, ekonomi gündeminin de zirvesinde yer alıyor. Bazı kaynakların vermiş olduğu bilgilere göre 7 tahminde bulunuldu.   

Ekonomi

24.09.2024, 15:43

Merkez Bankası'nın beklenti anketi sonucu 2024 yılının bitiminde enflasyonunun yüzde 43,14 olacağını gösteriyor. Bu orana göre hesaplandığında net asgari ücretin 24.336,84 TL civarında olabilir. OVP'ye göre ise bu beklenti yüzde 41,5. Bu oranla ikinci formül için yapılan hesaplamalarda ise net asgari ücret 24.058 TL olarak belirleniyor.

Vergi kaçakçılığıyla mücadelede yeni düzenlemeler mi geliyor?! Ne kadarlık sahte fatura tespit edildi? Vergi kaçakçılığıyla mücadelede yeni düzenlemeler mi geliyor?! Ne kadarlık sahte... Haberi Görüntüle

ENFLASYON ORANINA GÖRE ASGARİ ÜCRET HESAPLANDI 

Üçüncü formül, Anadolu Ajansı'nın düzenlediği enflasyon beklenti anketine göre hazırlandı. Bu anket enflasyon beklentisinin yüzde 42,64 olduğunu gösteriyor. Oran böyle gelirse hesaplamalara göre net asgari ücret 24.251,83 TL olabilir. Dördüncü formül ise çeşitli beklenti anketlerinin ve OVP'nin ortalamasını alıyor. Bu ortalamaya göre yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 42,42 olarak alınırsa net asgari ücret 24.214,42 TL olarak öngörülüyor.

Konut satışlarında ağustosta yılın en yüksek rakamı: Elinde parası olan konuta yöneldi Konut satışlarında ağustosta yılın en yüksek rakamı: Elinde parası olan... Haberi Görüntüle

ZAM ORANLARI TAHMİN EDİLDİ

Uluslararası haber ajansı Reuters'ın enflasyon beklentisi ise yüzde 42,95. Enflasyon bu şekilde hesaplanırsa net asgari ücret 24.304,54 TL olarak belirtiliyor. Altıncı formül, Finansal Kurumlar Birliği'nin anketindeki 6 aylık enflasyon beklentisini ele alıyor. Bu ankete göre net asgari ücret tahmini 25.399,47 TL olarak gerçekleşiyor.

Doğal gaz ve elektriğe zam olacak mı? Bakan Bayraktar canlı yayında açıkladı Doğal gaz ve elektriğe zam olacak mı? Bakan Bayraktar canlı... Haberi Görüntüle

YÜZDE 50 ZAM OLABİLİR!

Son olarak, yedinci formül ise en yüksek asgari ücret tahmini oluyor. Bu tahmin asgari ücrete yüzde 50 zam yapılacağı iddiasına dayanıyor. Bu iddia gerçekleşirse, net asgari ücret 25.503,18 TL seviyesine yükselecek.

Aralık ayında toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşuyor. Aralık ayında yapılan toplantılar sonucunda yeni asgari ücret belirlenecek. Kesin rakam, komisyon toplantıları sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading