Yandex Metrica

Yumurtalarda tüketim süresi değişti! İsrafa karşı yeni uygulama

Yumurtalarda tüketim süresi değişti! İsrafa karşı yeni uygulama

Yumurtada, tavsiye edilen tüketim tarihi düzenlenmesiyle israfın önüne geçilmesi amaçlanıyor. AB tüzüğüne uygun olması için değiştirilen tebliğde son kullanam tarihi ibaresinde değişikliğe gidildi. Buan göre yumurtaların 28 günde tüketilmesi tavsiye edildi.

Ekonomi

18.09.2024, 17:34

Yumurta Ürecileri Merkez Birliği Başkanı İbrahim Afyon, yumurtaya ilişkin tebliğ taslağına göre yumurtanın raf ömrü için artık '' tavsiye edilen tüketim tarihi'nin belirtilmesine ilişkin dünzelmeyle israfın önüne geçileceğini aktardı.

Hazırlanan değişiklik taslağıyla, yumurtanın raf ömrüne ilişkin, Avrupa Birliği'nin (AB) ilgili tüzüğündeki, "A sınıfı yumurtanın tüketiciye ulaştırılma süresi yumurtlama tarihinden itibaren 28 gün olur" ibaresi doğrultusunda düzenlemeye gidildi.

İstanbul Havalimanı Avrupa'nın zirvesinde: Listede Antalya Havalimanı da var İstanbul Havalimanı Avrupa'nın zirvesinde: Listede Antalya Havalimanı da var Haberi Görüntüle

"AB TÜZÜĞÜNE YÖNELİK DÜZENLEMEYE GİDİLDİ"

AB tüzüğündeki "A sınıfı yumurtalar, yumurtlamadan sonraki 10 gün içinde sınıflandırılmalı, işaretlenmeli ve paketlenmeli, yumurtlamadan sonraki 10 gün içinde işaretlenmeyen A sınıfı yumurtalar B sınıfı (gıda sanayinde kullanılan) yumurta olarak değerlendirilir." yönündeki değişiklik de tebliğ taslağına eklendi.

Erken emeklilik fırsatı! SGK listeyi verdi: Bu hastalıklara sahip olanlar emekli olacak Erken emeklilik fırsatı! SGK listeyi verdi: Bu hastalıklara sahip olanlar... Haberi Görüntüle

TAVSİYE EDİLEN TÜKETİM TARİHİ DENİLECEK

Yumurtanın israf edilmeden tüketmesi amacıyla raf ömrü için kullanılan "son tüketim tarihi" ibaresi yerine de AB'deki gibi "tavsiye edilen tüketim tarihi" ifadesi kullanılacak.

YUM-BİR Başkanı Afyon, konuya ilişkin değerlendirmesinde, şu ifadeleri kullandı:

Marketlerde raflarda 15 veya 20'nci gününde aldığımız ve evimizde buzdolabında 35-40 gün beklettiğimiz yumurtaları, 'ziyan oldu, kullanılmaz' diyerek çöpe atıyoruz. Bu, milli bir israftır. Bu israfı önlemek adına 35-40 günlük yumurtalar da uygun koşullarda muhafaza edilirse tüketilebilir.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading