Yandex Metrica

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? Yurt dışı çıkış harcı ne kadar süre geçerli, kaç günlük?

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? Yurt dışı çıkış harcı ne kadar süre geçerli, kaç günlük?

Yurt dışı çıkış harcı son dönemlerde vatandaşların en çok araştırdığı konuların başında geliyor.  Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu, zamlandı mı, zamlanacak mı? sorusunun yanıtı merak ediliyor. 

Ekonomi

24.06.2024, 11:07

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar 2024, sorusu vatandaşların son günlerde merak ettiği konulardan biri. Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ile yurt dışına çıkacak olan vatandaşların ödemesi gereken yurt dışı çıkış harcı ödenmesi gereken vergiler arasında bulunuyor. Peki, yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? 

Akaryakıtta usulsüz faturayı bitirecek sistem geliyor! 2025'te zorunlu olacak Akaryakıtta usulsüz faturayı bitirecek sistem geliyor! 2025'te zorunlu olacak Haberi Görüntüle

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI

Yurt dışı çıkış harcı ücretlerinin ne kadar olacağı özellikle sürekli seyahat edenler tarafından merak ediliyor. Yapılacak zammın duyurulması sonrasında bugünden alınan harç pulu alanların o dönemin ücretini ödemek zorunda olduğu ifade edildi.

Türkiye gri listeden çıkınca ne olur? Borsa, dolar, altın yükselir mi düşer mi? Türkiye gri listeden çıkınca ne olur? Borsa, dolar, altın yükselir... Haberi Görüntüle

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI'NDAN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA 

Konuya ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

“Yurt dışına çıkış harcının, yurt dışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan tutarlar üzerinden ödenmesi gerekir. Dolayısıyla çıkan haberler nedeniyle bugünden harç pulu satın almak veya diğer yollarla harcı ödemek, çıkış tarihinde geçerli tutarın ödenmeyeceği anlamına gelmez”

Dev zam için son iki gün! 65 yaş aylığı evde bakım ve engelli maaşı alanlar dikkat: Maaşlar güncelleniyor Dev zam için son iki gün! 65 yaş aylığı evde... Haberi Görüntüle

2024 YILINDA YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI ÜCRETİ NE KADAR OLDU? 

Yurt dışı çıkış harcı ücretinin 2024 yılı için 150 TL olduğu biliniyor. Temmuz 2019 ile Şubat 2022 yılı arasında 50 TL olan harç daha sonra 150 TL’ye çıkarılmıştı. Bu harçlarla toplamda 1 milyar 311 milyon TL tahsilat yapıldığı öğrenildi. Öte yandan 2024 Ocak – Nisan arasında 427 milyon TL gelir sağlandığı ifade edildi.

Son olarak yapılan açıklama ile yurt dışı çıkış harcının 150 TL’den 1.500 TL’ye çıkarılacağı duyurulmuştu. Ancak iddiaya göre ücret 150 TL’den 3.000 TL’ye çıkabilir.

 

 

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading