Yandex Metrica

Yuva kurma hayali kuranlara müjde! Evlilik kredisinde yeni dönem!

Yuva kurma hayali kuranlara müjde! Evlilik kredisinde yeni dönem!

Aile ve Sosyal Himetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik kredisine ilişkin yeni düzenlemeyi duyurdu. "Aile ve Gençlik Fonu" projesi kapsamında Karabük, Zonguldak, Bartın'da projenin başladıkları duyuruldu.

Ekonomi

03.09.2024, 11:29

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla ortaya çıkarılan Aile ve Gençlik Fonu ile aile murmak isteyenlere maddi destek verildi.

Borsa, dolar ve altında yeni bir trend başlayacak: İslam Memiş o tarihi işaret etti Borsa, dolar ve altında yeni bir trend başlayacak: İslam Memiş... Haberi Görüntüle

EVLENECEK ÇİFTLERE 150 BİN TL DESTEK

Pilot uygulama olarak deprem bölgesi Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Hatay'da evlenecek çiftlere özel 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sağlanacak. 

İhtiyaç kredisi faizleri değişti! İşte yeni taksit tablosu İhtiyaç kredisi faizleri değişti! İşte yeni taksit tablosu Haberi Görüntüle

YENİ PİLOT İLLER BELLİ OLDU

15 Şubat'ta  başlayan yeni düzenleme ile projeye yaklaşık 12 bin çift başvuruda bulunurken, toplam 3 bin 963 çift krediden yararlandı. Bakan Göktaş, pilot uygulamanın ikinci bölmünü başlatırken, "Aile ve Gençlik Fonu'na TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ı dahil ettik. Bu 3 ilden şartları sağlayan çiftlerimizin başvurularını almaya başladık." dedi.

Kur Korumalı Mevduat'ta 65,3 milyar liralık çıkış Kur Korumalı Mevduat'ta 65,3 milyar liralık çıkış Haberi Görüntüle

İKİ ASGARİ ÜCRETİ AŞMAYACAK DÜZENLEME

Göktaş başvuru yapan çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücret aşmaması şartıyla düzenlemeyye gidileceğini bildirerek, yapılan düzenleme hakkında, ''Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkartıyoruz. Böylece daha fazla gencimizin desteğimizden yararlanmasının önünü açmış oluyoruz.'' dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading