Zamlı asgari ücret için rakam verdi! Ünlü ekonomistten şaşırtan tahmin

Zamlı asgari ücret için rakam verdi! Ünlü ekonomistten şaşırtan tahmin

Milyonlarca çalışan Aralık ayında bir araya gelecek asgari ücret tespit komisyonundan çıkacak olan rakamı beklerken ekonomist İris Cibre tahmini zam oranını açıkladı.

Ekonomi

24.10.2024, 18:47

Enflasyonun altında kalan asgari ücrete 2025 yılında ne kadar zam yapılacağı şimdiden merak edilmekte. Asgari ücret zammı için heyecanlı bekleyiş devam ederken ekonomist İris Cibre, Ocak ayında asgari ücrete yapılacak zam tahmininden söz etti.

Yeni yılda Ocak ayında asgari ücrete yüzde 25 oranında zam yapılacağını tahmin eden Cibre, bu oranın enflasyon beklentisine göre belirleneceğini söyledi. Orta Vadeli Program beklentisinin yüzde 17,5 olduğunu belirten Cibre, yüzde 25'lik zammın alım gücünü tam olarak karşılamayacağından söz etti.

2025 yılında devalüasyon beklentisinden de söz eden Cibre, "Kimse 2025 yılı kuru için konuşamaz. TCMB'nin tek başına yönetiminde olan bir enstrüman bu. Petrol fiyatları zıplar, savaş çıkar, ülkede seçim atmosferine girilir, rezervler erir, talep başlar, kur artar. Bunların hiçbiri olmazsa, kur Merkez Bankası'nın istediği seviyede kalır" dedi.

Cibre kesin olarak 2025 yılında asgari ücrete yüzde 25 oranında bir zam yapılacağını tahmin ederek rakamın 20 bin TL az da olsa üzerinde seyredeceğinden söz etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading