Zincir marketlerde karekod uygulaması! Vatandaş kasaya gitmeden öğrenebilecek

Zincir marketlerde karekod uygulaması! Vatandaş kasaya gitmeden öğrenebilecek

 Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ‘Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması’ hayata geçirildi. Bir vatandaş markete gittiğinde bu karekodu okutup, buranın en son ne zaman denetlendiğini görecek ve bu tüketici için bir güven kaynağı olacak.

Ekonomi

24.07.2024, 10:55

Zincir marketlerde yeni bir dönem başlıyor. Gıda işletmelerinin denetim durumunun takip edilmesine olanak tanıyan "Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması"nın ilk örneğinin hayata geçirildi. Bir vatandaş markete gittiğinde bu karekodu okutup, buranın en son ne zaman denetlendiğini görecek ve bu tüketici için bir güven kaynağı olacak.

Bakanlık tarafından gıda işletmelerinin denetlenip denetlenmediğine dair oluşturulan karekod uygulamasının "Tarım Kredi Sıfır Marketi"nde hayata geçirildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Biz bütün vatandaşlarımızdan gıda üretimi, satışı yapan ve toplu tüketim yerlerinde bakanlığımızın denetim detaylarını gösteren bu karekodu aramalarını istirham ediyoruz." dedi.

Lufthansa'dan Alman Spiegel dergisi aracılığıyla Münih havalimanlarına ağır kötüleme: Avrupa'nın en kötüsü! Lufthansa'dan Alman Spiegel dergisi aracılığıyla Münih havalimanlarına ağır kötüleme: Avrupa'nın... Haberi Görüntüle

''UYGULAMAYI İŞLETMELERE TANITTIK''

Bakan Yumaklı, gönüllülük esasında kullanılacak uygulamaya işletmelerin yoğun talep göstereceğini düşündüklerini belirterek, "Çünkü her işletme, kendisinin bu anlamda akredite olup olmadığının da bir göstergesi olarak bu uygulamayı vatandaşlarımızla paylaşmış olacaktır. Biz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin gıda ve içecek birimleriyle, konseyleriyle yakın ilişki ve iletişim içerisindeyiz. İşletmelerin de ilgili birimlerini davet ederek, onlara bu uygulamayı tanıttık." ifadelerini kullandı.

Gıda güvenilirliğinin her vatandaşın en doğal hakkı olduğuna dikkati çeken Bakan Yumaklı, şunları kaydetti;

"Dolayısıyla gıda ile ilgili herhangi bir faaliyette bulunan işletmenin bu karekodu kullanarak kendisinin denetim detaylarını müşterisiyle paylaşması hem onun akredite olması açısından önemli hem de bazı kuruluşların bu manada kendini kontrol etmesi açısından önemli."

Dolar için 45 TL dediler! Dünyaca ünlü banka tarih verdi Dolar için 45 TL dediler! Dünyaca ünlü banka tarih verdi Haberi Görüntüle

''TÜKETİCİ İÇİN GÜVEN KAYNAĞI OLACAK''

776 bine yakın gıda işletmesi olduğunu dile getiren Bakan Yumaklı, "Ben umuyorum ki en kısa zamanda bu işletmelerin ekseriyeti bu uygulamayı hayata geçirmiş olacaklar. Bir tüketici olarak markete gittiğimde bu karekodu okutup, buranın en son ne zaman denetlendiğini gördüğümde tabii ki bu benim için bir güven kaynağı olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Dolar günü nasıl açtı? İşte 17.10.2024 perşembe günü dolar/TL'nin işlem gördüğü seviyeler... Dolar günü nasıl açtı? İşte 17.10.2024 perşembe günü dolar/TL'nin işlem... Haberi Görüntüle

KAREKOD UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Öncelikle "Tarım Cebimde" uygulamasının cep telefonuna indirilmesi gerekiyor. Daha sonra "Gıda Kontrol" sekmesinden "İşletme Denetim Sorgulama"nın seçilmesi gerekiyor. İşletmede bulunan karekodun okutulmasıyla denetim sonuçlarına ulaşılabiliyor.

Ayrıca, Bakanlıkça hazırlanan ve her bir işletmeye özel karekod içeren görsel, gıda işletmelerince gönüllü olarak "https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/" internet adresinden indirilip tüketicilerin görebileceği yerlerde sergilenebilecek.

Karekod, Tarım Cebimde uygulamasından sorgulandığında işletmeye ait; kayıt/onay numarası, unvan, adres ve işletmede yapılan en son denetim tarihi bilgilerine ulaşılabilecek.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading