Elon Musk çıldırdı! Starship roketi artık daha güvenli inişler yapacak

Elon Musk çıldırdı! Starship roketi artık daha güvenli inişler yapacak

SpaceX’in sahibi olan Elon Musk bu ara yaptığı işlerle gündemden düşmüyor. Musk, şimdi uzay bilimi alanında faaliyete olan SpaceX’in maliyetlerini düşürmek içi tasarladığı Mechazilla’yı test etti. Bu yöntem sayesinde uzay yolcuğu maliyetleri düşecek ve araçların kullanabilirliği artacak. İşte haberin detayları…

Teknoloji

13.10.2024, 18:08

SpaceX, Starship roketinin beşinci test uçuşunu gerçekleştirdi. Uzay şirketi ilk kez kullanılan "Mechazilla" kollarıyla Super Heavy güçlendiricisini yakalamayı başardı. SpaceX, uzay keşif teknolojisinde önemli olan Starship roketinin beşinci test uçuşunu başarıyla gerçekleştirildi.

Yaklaşık 121 metre yüksekliğindeki boş Starship, sabahın erken saatlerinde Teksas'ın güney ucundan Meksika sınırına yakın bir yerden uçuşu gerçekleşti. Federal Havacılık İdaresi (FAA) başlangıçta Kasım ayı sonuna kadar test için herhangi bir uçuş olmayacağını söylemişti. Cumartesi günü aniden sürpriz bir fırlatma olayı yaşandı.

Fırlatma kulesinde ilk defa mekanik kollar kullanan SpaceX, geri dönen Super Heavy güçlendiricisinin başarıyla yakaladı. SpaceX tarafından "Mechazilla" olarak adlandırılan bu mekanik kollar sayesinde Super Heavy güçlendirici artık Dünya'ya dönerken yakalanabilecek.

UÇUŞ MALİYETLERİ AZALACAK 

SpaceX, Starship roketinin beşinci test uçuşunu başarıyla tamamlaması teknoloji severler tarafından heyecanla karşılandı. Uzay şirketi ilk kez kullanılan "Mechazilla" kollarıyla Super Heavy güçlendiricisini yakalamayı sağlayan bu sistem, uzay yolculuğu maliyetlerini azaltmayı ve yeniden kullanılabilirliği artırmaya yardımcı oluyor. Bu iniş testi sonrası artık güvenli bir şekilde yörüngede bulunan Starship, ilerleyen saatlerde Hint Okyanusu'na yumuşak bir iniş yapacak.

UZAY YOLCULUĞUNDA DEVRİM

SpaceX X/Twitter'da yaptığı açıklamada, "Donanımımızı uçuş ortamında zorlamaya devam ederek ve bunu mümkün olduğunca güvenli ve sık bir şekilde yaparak Starship'i hızla çevrimiçi hale getireceğiz ve insanlığın uzay yolculuğunda devrim yaratacağız." ifadelerini kullanıldı.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading