Yandex Metrica

Sitede Ara

Emekli aylığı düzenlemesi Meclis'e geliyor! Zamlı ilk ödeme tarihi resmen belli oldu

Emekli aylığı düzenlemesi Meclis'e geliyor! Zamlı ilk ödeme tarihi resmen belli oldu

En düşük emekli aylığının artırılmasına yönelik düzenleme bugün Meclis'e sunulacak. Emeklilere ise ödemelerin temmuz ayı farkıyla beraber ağustos ayında yapılması planlanıyor.  

Ekonomi

16.07.2024, 09:33

En düşük emekli aylığına gelecek zam miktarı, bugün Meclis'e sunulmasının ardından netleşmiş olacak. Kulislerde dolaşan bilgi ise en düşük emekli aylığının 12 bin TL veya 12 bin 500 TL olacağı yönünde.

SK ve Bağ-Kur emeklilerine zam farkının ağustos ayında verileceği konuşuluyor.

Piyasalar alev alev yanıyor! Fed Başkanı Powell'in faiz açıklaması yeni rekor getirdi: Gram altın o eşiği aştı! Piyasalar alev alev yanıyor! Fed Başkanı Powell'in faiz açıklaması yeni... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 12 BİN LİRA OLABİLİR

En düşük emekli aylığının yükseltilmesi yönünde kanun henüz çıkmadığı için SK ve Bağ-Kur emeklilerinin tamamı temmuz maaşlarını altı aylık enflasyon oranı olan yüzde 24,73’lük artışla alacak. Fakat kök maaşı 8 bin lira ve altı olanlara temmuz ayında yine 10 bin lira maaş verilecek.

Tazminat hesabında büyük değişiklik! Asgari ücretliye nasıl yansıyacak, kim ne kadar alacak? Tazminat hesabında büyük değişiklik! Asgari ücretliye nasıl yansıyacak, kim ne... Haberi Görüntüle

İLK ZAMLI ÖDEME AĞUSTOS AYINDA OLACAK

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, en düşük emekli aylığının artırılmasına yönelik kanun çıktıktan sonra ise bu durumda olanlara fark ödemesi yapılacak. Fark ödemesinin ağustos maaşları ile ödenebileceği belirtiliyor.

SSK emeklileri her ayın 17’si ile 26’sı arasında, Bağ-Kur emeklileri ise her ayın 25-28’i arasında emekli maaşı ödemesini alıyor.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading