Yandex Metrica

Sitede Ara

Emekli maaşına ek zam mı yapılacak? En düşük emekli kök maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaşına ek zam mı yapılacak? En düşük emekli kök maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaşlarına yapılan zammın ardından kök maaşı 8 bin TL ve altında olan 1.8 milyon emeklinin maaşlarına ek zam yapılması gündeme gelmişti. Emekli maaşlarına ek zam için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş'ın bir araya geleceği öğrenildi. Peki Emekli maaşına ek zam mı yapılacak? En düşük emekli kök maaşı ne kadar olacak?

Ekonomi

10.07.2024, 15:17

2024 yılı başında emekli maaşlarına zam yapılmıştı. En düşük emekli maaşı 7.500 liradan 10.000 lira seviyesine yükseltilmişti. Temmuz zamlı maaşlar kök maaş üzerinden hesaplandığı için 8 bin TL ve altında kök maaşı olan emekli Temmuz ayından sonra da 10 bin TL seviyesinde maaş alacaktı. Yani ortalama kök maaşı 8 bin lira olan bir emeklinin  yüzde 24,73’lük zam ile alacağı maaş yine 10 bin lira olacaktı. Bu duruma bir çözüm bulmak için AK Parti harekete geçti. 

Son dakika: Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı Son dakika: Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞINA EK ZAM MI YAPILACAK?

En düşük emekli aylığı 10 bin lira olan yaklaşık 1,8 milyon emekli bulunuyor. AK Parti emeklilere ek zam için çalışma başlattı. Yapılan çalışma ile en düşük emekli maaşının 12 bin TL'ye çıkartılması bekleniyor. Emekli maaşlarına ek zam konusunda sıcak bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş emekli maaş zamlarını görüşmek üzere bir araya gelecek.

Ne gıda ne de giyim! Zam şampiyonuna şaşıracaksınız: İstanbul'da en pahalı ve en ucuz ürenler belli oldu! Ne gıda ne de giyim! Zam şampiyonuna şaşıracaksınız: İstanbul'da en... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ KÖK MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Kök maaşın ne kadar olacağı konusunda birşey söylemek için henüz çok erken. Ancak kulislerde konuşulan iddialara göre en düşük emekli maaşının 12 bin TL seviyesine çıkartılması bekleniyor. Böylece zam alamayan 1.8 milyon emekli maaşı da artmış olacak. 

Engelli maaşı, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı alanlar müjde: Bakanlık resmen açıkladı: Dev zam o tarihte hesaplarda Engelli maaşı, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı alanlar... Haberi Görüntüle

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM YAPILACAK MI?

AK Partili bir yetkili konuya dair yaptığı açıklamada "Emekliye seyyanen zam mümkün görünmüyor, en düşük maaş yukarı çekilebilir" dedi.

Habere Tepki Ver

0

1

2

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading