Yandex Metrica

Sitede Ara

Emekli zammında bomba haber! Seyyanen zam gündemde: Konuşulan rakam 7000 TL

Emekli zammında bomba haber! Seyyanen zam gündemde: Konuşulan rakam 7000 TL

Emekliler merakla maaşlarına yapılacak zammı beklerken kulislere bomba bir iddia düştü. İddiaya göre emeklilere seyyanen zam yapılacak ve bu zammın miktarı 7 bin lira olacak. Peki gerçekten öyle mi? Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, konuya açıklık getirdi. İşte detaylar...

Dünya

15.06.2024, 23:36

Maaşlarına iyileştirme bekleyen milyonlarca emekli, aynı zamanda basında çıkan kulis bilgilerine dayalı haberleri de dikkatle takip ediyor. Son zamanlarda emeklilere seyyanen zam yapılacağı, bu zammın 7 bin liradan az olmayacağı iddia edilmişti. Bu yönde çıkan haberler kulislerden yansıyan bilgiler olarak paylaşılınca emeklilerin beklentisi bir hayli artmıştı. Bir de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında bu konunun konuşulduğuna dair haberler yayılınca emeklilern heyecanı bir kat daha artmıştı.

ABD'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var ABD'de silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

UZMANI NE DİYOR?

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Cumhurbaşkanı -Erdoğan'ın emeklilere böyle bir zam sözü vermediğini dile getirerek zammın Türk ekonomisinde onulmaz yaralar açacağını  bizzat Erdoğan tarafından belirtildiğini hatırlattı. 

Bunun için seyyannen zam ihtimalinin olmadığını söyleyen Erdursun, "Memurun alacağı zam ve enflasyon farı belli, emeklinin alacağı enflasyon farkı belli. 7.000 TL değil herhangi bir miktarda seyyanen zam hükümetin gündeminde yok. Bunun hükümetin gündeminde olduğunu söyleyenler emeklilerin duyguları ile oynuyorlar." ifadelerini kullandı.

İlk imparatorun mezarı hazinelerle dolu: Ama 2.200 yılık ölüm tuzakları define avcılarını ürkütüyor İlk imparatorun mezarı hazinelerle dolu: Ama 2.200 yılık ölüm tuzakları... Haberi Görüntüle

NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Emekli maaşlarına yapılacak zam konusunda da yaklaşık bir oran veren Erdursun "SSK ve Bağkur emeklilerine yaklaşık yüzde 25, memur emeklilerine de yüzde 21 oranında zam yapılacağını her zaman dile getirdik. Emekliler ekstra zam bekleyebilirler, bunları talep de edebilirler ama buna umut bağlanmamalıdır." dedi.

Habere Tepki Ver

0

3

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading