Yandex Metrica

Emekliye fıstık gibi zam! Refah payı, kök maaş belli oldu

Emekliye fıstık gibi zam! Refah payı, kök maaş belli oldu

16 milyon emeklinin merakla beklediği temmuz zamına ilişkin rakamlar netlik kazanmaya devam ediyor. Bu yıl refah payı zammı olacak mı olmayacak mı tartışmaları devam ederken refah payı zammı kesinleşti. SSK ve bağ-kur emeklisinin kök maaş zammı da böylelikle güncellendi. Peki emekliye ne kadar refah payı zammı gelecek? 

Ekonomi

09.06.2024, 15:05

Milyonlarca emekli 10 bin TL olan en düşük emekli maaşına gelecek olan ara zammı takip ediyor. Seçim öncesi ilave zam beklentisi olan emeklilerin hayalleri suya düşmüştü. Emekli şimdi gözünü Temmuz 2024 zammına çevrildi. Temmuz ayında emekli maaşlarına kesin olarak zam yapılacak. Yasalar gereği enflasyon zammı alacak olan SSK ve BAĞ-KUR emeklisi kök refah payı zammı da alacak.

Sosyal Güvenlik uzmanları, aldıkları kulis bilgilerini paylaştı. Cumhurbaşkanı talimatı ile Temmuz ayında emeklilere refah Payı zammı verilecek. Emeklinin tepkisini sandıkta gören Cumhurbaşkanı Erdoğan iddiaya göre hem Hazine ve Maliye Bakanlığına hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına talimat verdi.

Gözler TBMM'de! Prim gün sayısı düşecek, erken emeklilik gelecek Gözler TBMM'de! Prim gün sayısı düşecek, erken emeklilik gelecek Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞI TEMMUZDA NE KADAR OLACAK?

Rehaf payı ve kök maaşında içine ekleneceği temmuza zammında emekliler maaşlarına ciddi bir artış bekliyor. Sosyal Güvenlik uzmanları hem TÜİK tarafından şu ana kadar açıklanan 5 aylık enflasyon verileri üzerinden hem de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın açıkladığı enflasyon tahminleri üzerinden hesaplamalarını yaptı. SGK uzmanlarına göre Temmuz ayında emekli maaşlarına enflasyon ve refah Payı dahil yüzde 40 zam yapılacak. Bu durumda Temmuz 2024 en düşük emekli maaşının da 14.000 TL’ye yükseleceği tahmin ediliyor.

Fakat uzmanların şu ana kadar yaptığı açıklamalar tahminlerden ibaret nokta emekli maaş zammı için 3 Temmuz tarihinin beklenmesi gerekiyor. Çünkü Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayı enflasyon oranlarını bu tarihte açıklayacak.

SSK ve Bağ-Kurlulara cillop gibi fırsat! Prim eksiği olanlara erken emeklilik müjdesi geldi! Milyonlarca kişiye yeni EYT düzenlemesi! SSK ve Bağ-Kurlulara cillop gibi fırsat! Prim eksiği olanlara erken... Haberi Görüntüle

SON KARAR ERDOĞAN'DA

Yapılan bu açıklama ile birlikte emekli enflasyon zammı kesinlikle kazanacak. Fakat bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da açıklaması beklenecek. Çünkü genellikle refah payı zammı ve En düşük emekli maaşını Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuruyor. Aynı gün içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da açıklama yapacağı düşünülüyor.

 

Habere Tepki Ver

10

6

3

2

1

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading