Yandex Metrica

Sitede Ara

Emekliye müjde gece yarısı 00:00'da geldi: Emekli aylıklarına 3'lü zam paketi geliyor

Emekliye müjde gece yarısı 00:00'da geldi: Emekli aylıklarına 3'lü zam paketi geliyor

Emekliye müjde gece yarısı saat 00:00'da geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca emekliyi temmuz ayında havalara uçuracak. nflasyon zammı, refah payı, ek zamlarla birlikte emekli maaşları rekor rakamlara çıkacak. Peki emekli maaşları ne kadar olacak?

Ekonomi

14.06.2024, 09:56

Milyonlarca emekliyi temmuz ayında yapılacak ara zam heycanı sardı! Bu yılı emekli yılı ilan eden Cumhurbakanı Erdoğan Temmuz ayını ise emekli bayramı ilan edecek. Temmuz ayında yapılacak ara zamda emeklilerin yüzünü 3'lü zam paketi ile güldürmeyi planlayan hükümet çalışmalarına tam gaz devam ediyor. 

Öte yandan rmekli maaşları sadece enflasyon zammı ile sınırlı kalmayacak. 16 milyon emekliye 3'lü zam paketi sunulacak. Söz konusu paket, enflasyon zammı, refah payı ve ek zamlardan oluşacak. Bu sayede emeklilerin gelirleri ciddi anlamda artacak. Ayrıca bu artış, sadece maaşları değil, emeklilere sunulan diğer mali hakları da etkileyecek.

Kadınlara bakanlıktan emeklilik müjdesi geldi! 6 yıl daha erken olmak için şartlar belli oldu! Kadınlara bakanlıktan emeklilik müjdesi geldi! 6 yıl daha erken olmak... Haberi Görüntüle

3'LÜ ZAM YOLDA

Milyonlarca emekliyi havalara uçuracak 3 zam paketinin detayları netleşti. Merkez Bankası'nın anketine göre Haziran ayı enflasyon beklentisi %2,56 olarak açıklandı. Bu oranla birlikte, Ocak-Haziran dönemi enflasyon oranı %25,86 olacak. Emeklilere, bu enflasyon oranı üzerinden zam yapılacak. 

Emekliye yapılacak zam enflasyon zammı ile sınırlı kalmayacak, hükümet refah payı uygulamasıyla emeklilerin maaşlarına ekstra bir artış daha ekleniyor. Bu pay, emeklilerin alım gücünü artırmayı hedefliyor.

Ayrıca son olarak enflasyon zammı, refah payının yanı sıra emeklilere ek zamlar da yapılacak. Bu zamlar, emeklilerin yaşam standartlarını daha da iyileştirmeyi amaçlıyor.

Aileler okul alışverişi için ne kadar bütçe ayırıyor? Aileler okul alışverişi için ne kadar bütçe ayırıyor? Haberi Görüntüle

2024 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

Temmuz ayında yapılacak zam ile birlikte en düşük emekli maaşı önemli ölçüde yükselecek. 6 aylık enflasyon verileri ve refah payı dahil edildiğinde, en düşük emekli maaşı 12.500 TL ile 13.000 TL arasında belirlenecek.

Ayrıca 3600 ek gösterge düzenlemesi, kamu personelinin mali haklarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Söz konusu düzenlemeyle kamu personelinin maaşları ve emeklilik ikramiyeleri yükselecek. Öte yandan emeklilik şartları da daha avantajlı hale gelecek.

Bağkur prim gün sayısının 9 bin günden 7200 güne düşürülmesiyle, daha erken emeklilik imkanı sağlanacak. Söz konusu düzenleme, özellikle esnaf ve çiftçiler için büyük bir kolaylık sağlayacak. Daha az prim günü ile emeklilik, çalışanların emeklilik planlarını daha rahat yapmalarını sağlayacak.

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading