Emekliye müjdeli haber gece yarısı 00:05'de duyuruldu! TBMM’den onay çıktı Ekstra ödemeler hesaplara yatıyor

Emekliye müjdeli haber gece yarısı 00:05'de duyuruldu! TBMM’den onay çıktı Ekstra ödemeler hesaplara yatıyor

16 milyon emekli için müjdeli haner gece yarısı 00:05’da duyuruldu. Emekliler, Zamlı maaş ödeme takvimini ve aynı zamanda ekstra ödeme fırsatlarını merak ediyordu. Nihayet beklenen müjdeli duyuru yapıldı, emekliye ödeme tarihleri netleşti. SSK ve BAĞ-KUR emeklisi için zamlı Maaşlar hesaplara geçiyor. Aynı zamanda 18.000 TL’ye Varan ekstra ödeme fırsatları da emeklileri bekliyor. 

Ekonomi

18.07.2024, 09:57

Türkiye’deki emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş için Temmuz ayının başından bu yana bir yandan Heyecanlı bir yandan da gergin bir bekleyiş vardı. Emekliler, ödeme takvimini ve zamlı maaşlarını merak ediyordu. Nihayet beklenen açıklama geldi, Zamlı emekli maaşları belli oldu. SSK BAĞ-KUR 4C ve EYT emeklisinin tamamı zam aldı. Ayrıca en düşük emekli maaşı da güncellendi. Yeni zamlı emekli maaşı ödeme takvimine ilişkin de açıklama var. Ayrıca emekliyi sevindirecek mühim duyuru saat 18.30’da yapıldı. Emekli maaşı alanlar için Ekstra ödeme fırsatları da başladı.

Türkiye İstatistik Kurumu 3 Temmuz tarihinde enflasyon verilerini açıklamış ve emekli maaş zammı ile ilgili en kritik veride netlik kazanmıştı. 6 aylık enflasyon oranları doğrultusunda SSK ve BAĞ-KUR emeklisi yüzde 24.73,memur ve memur emeklisi ise %19.34 oranında zam aldı. Emekli maaş zammı kararı TBMM tarafından da onaylandı. Ancak 8.072 TL altında kök maaşı olanlar için önemli bir sorun ortaya çıkmıştı. Bu sorunda Nihayet çözüldü.

Emekli maaşlarına 14 bin TL'lik formül: Milyonlar kara kara bunu düşünüyordu: Yüzde 30'luk hak kaybı için çalışmalar başladı Emekli maaşlarına 14 bin TL'lik formül: Milyonlar kara kara bunu... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca emeklinin büyük bir heyecanla beklediği en düşük emekli maaşı da belli oldu. Yılbaşından bu yana 10.000 TL olarak ödenen en düşük emekli maaşı 12.500 TL’ye yükseltildi. Yani kök maaşı ne kadar olursa olsun 10.000 TL altında maaş alan emekliler artık 12.500 TL alacak. Aradaki fark daha hazine tarafından karşılanacak.

Emekliler şimdi bir yandan da zamlı emekli maaşı ödeme takvimini takip ediyor. SGK’dan yapılan açıklamaya göre emekli maaşı ödeme günleri belli oldu. Emekli maaşları, SSK emeklileri için tahsis numarası sonuna göre 17-25 Temmuz tarihleri arasında, BAĞ-KUR emeklisi için de yine tahsis numarası sonuna göre 26-28 Temmuz tarihleri arasında hesaplara yatacak. Ancak en düşük emekli maaşı ile ilgili son kararın henüz TBMM’den geçmemesi nedeniyle oluşan zam farkı ağustos ayının ilk haftasında ödenecek.

2025'te asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan'dan son dakika açıklaması 2025'te asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan'dan son dakika... Haberi Görüntüle

EMEKLİYE EKSTRA ÖDEME

Emekliyi sevindirecek yeni bir müjde daha var. Bankalarda emekli maaşlarına yapılan zamlar sonrasında harekete geçerek ekstra ödeme yapma kararı aldı. SSK BAĞ-KUR 4C ve EYT emeklisi için özellikle özel bankalarda çok cazip promosyonlar var. Emekli promosyonları şu anda 18.000 TL’ye kadar yükselmiş durumda. Ayrıca kamu bankaları da en az 8.000 TL en fazla 12.000 TL ödeme yapıyor. Önümüzdeki günlerde hem kamu bankalarında hem de özel bankalarda promosyon ücretlerine güncelleme olacağı tahmin ediliyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading