Yandex Metrica

Sitede Ara

Engelli maaşı, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı alanlar müjde: Bakanlık resmen açıkladı: Dev zam o tarihte hesaplarda

Engelli maaşı, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı alanlar müjde: Bakanlık resmen açıkladı: Dev zam o tarihte hesaplarda

Aile Bakanlığı 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım ücreti alanlara müjdeyi verdi. Temmuz ayında açıklanan enflasyon verileriyle birlikye rakamlar sil baştan değişti. Peki maaşlara kaç TL zam geldi, ilk zamlı maaş ne zaman alınacak? 

Ekonomi

09.07.2024, 14:13

Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Aile Bakanlığı 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşı alanların maaşlarını rekor seviyelere çıkardı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 6 aylık enflasyon rakamlarını belirledi. Peki SED maaşlarına ne kadar zam geldi?

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte sosyal destek ödemelerine ışık tutacak memur maaşlarına yüzde 19,31 zam geldi. Bu rakamla birlikte 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engeli maaşları da komple değişti. 

Yeni EYT yolda! 3600-4500-7200 primi olan erken emekli olacak Yeni EYT yolda! 3600-4500-7200 primi olan erken emekli olacak Haberi Görüntüle

SED MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Engelli maaşı yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlar için 2 bin 797 TL'den 3 bin 336 TL'ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlar için ise 4 bin 196 TL'den 5 bin 5 TL'ye yükseltildi.

65 yaşını doldurmuş olan ve Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir ve aylık hakkından yararlanmayan vatandaşlara verilen yaşlılık aylığı 2024 Temmuz ayında 3 bin 504'den 4 bin 180 'TL'ye yükseltildi.

Memur maaşlarına gelecek zamla birlikte evde bakım yardımı da zam oranında arttı. Evde bakım yardımı aylığı 7 bin 608 TL'den 9 bin 76 TL'ye yükseldi.

Tazminat hesabında büyük değişiklik! Asgari ücretliye nasıl yansıyacak, kim ne kadar alacak? Tazminat hesabında büyük değişiklik! Asgari ücretliye nasıl yansıyacak, kim ne... Haberi Görüntüle

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ödemeleri Temmuz ayında ne zaman yatacak? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı normal şartlarda SED ödemelerini her ayın 15'inde hesaplara yatırıyor. Zamlı maaşlarda ayın 15'inde hesaplara yatacak. 

Aylık kirası 2,5 milyon TL! İlanı görenlerin ağzı açık kaldı: İstanbul'da bu evleri kimler ne için kiralıyor? Aylık kirası 2,5 milyon TL! İlanı görenlerin ağzı açık kaldı:... Haberi Görüntüle

SOSYAL DESTEK YARDIMLARINA NASIL BAŞVURULUR?

Ailedeki tüm bireylerin kimlik fotokopisi

Ebeveyn adına düzenlenmiş ikametgâh

Ailede engelli varsa engelli raporu

Ailedeki bireylerin  sağlık sorunlarına dair rapor/belge

Ailede çalışabilecek durumda olup iş bulamadığı için çalışmayan bireyin bulunması durumunda iş aradığına dair İş-Kur İş Arayan kayıt belgesi

Çalışan kişilerin iş yeri telefon numarası ve adresi

Gelir Beyan Formu

Çocukların güncel öğrenci belgeleri

Kira sözleşmesi fotokopisi

İş göremezlik raporu

Ebeveyne ait Ziraat Bankası hesap cüzdanı

Habere Tepki Ver

59

39

11

6

2

0

0

3

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading