Yandex Metrica

Ermenistan tahriklere devam ediyor: Nahçıvan'daki Azerbaycan mevzilerine ateş açıldı

Ermenistan tahriklere devam ediyor: Nahçıvan'daki Azerbaycan mevzilerine ateş açıldı

Azerbaycan'ın İkinci Dağlık Karabağ Savaşı'nda gösterdiği üstün başarıyı ve kendileri tarafından işgal edilen yerleri bir bir geri almasını bir türlü hazmedemeyen Ermenistan, sınır tacizlerine devam ediyor. Ermenistan askeri birlikleri, daha önce pek çok defa olduğu gibi Azerbaycan mevzilerine ateş açtı.

Dünya

16.08.2024, 11:15

Ermenistan, İkinci Dağlık Karabağ Savaşı'nda aldığı ağır mağlubiyeti sindirebilmiş değil. Türkiye'nin de verdiği destekle 30 yıldır işgal altında kalan topraklarını kurtaran Azerbaycan, barış anlaşması için adımlar atsa da Ermenistan tarafı buna gönülsüz yaklaşıyor. Barış anlaşması imzalanmasını istemeyen ve Karabağ'da işgale devam etmek isteyen bazı Ermeni gruplar, Azerbaycan'la gerginliği yeniden tırmandırma hesapları yapıyor. Bu çerçevede kendini bazen sınır ihlalleriyle bazen de Azerbaycan mevzilerine ateş açmak olarak gösteren bazı davranışlar tekrarlanıyor. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada Ermenistan ordusuna bağlı birliklerin Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ndeki Azerbaycan mevzilerine ateş açıldığı duyuruldu. Yerel saatle 18.10 sularında Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin Ordubat ilinin Genze köyü istikametindeki mevzilere Ermenistan birliklerince ateş açıldığı, azerbaycan askerlerinin de bu ateşe karşılık verdiği bildirildi.

Dünyada bir ilk! Ölen bir kişinin ölüm anında ne düşündüğü ortaya çıktı! Ölmeden önce düşündüğümüz tek şey... Dünyada bir ilk! Ölen bir kişinin ölüm anında ne düşündüğü... Haberi Görüntüle

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN BARIŞ ANLAŞMASI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yıllarca Ermeni işgali altında kalan ve İkinci Dağlık Karabağ Savaşı ile beraber yeniden anavatana katılan Şuşa'da düzenlenen "Yanlış Haberin İfşası: Dezenformasyonla Mücadele" başlıklı Global Media Forumu'nun açılışında Ermenistan'la yürüttükleri barış müzakerelerine değinmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Müzakereler sürüyor. Barış anlaşması metninin yaklaşık yüzde 90'ı üzerinde mutabakat sağlandı. Ermenistan ve Azerbaycan birlikte AGİT'e Minsk Grubunun feshi için başvuruda bulunmalıdır. Minsk Grubu artık işlevsizdir. Eş başkanlar ABD ile Rusya ihtilaf halinde. Fransa'nın ise biz istemeden bu bölgede olması imkansızdır. Minsk Grubunun var olmasının bir anlamı yok. Diğer taraftan Ermenistan'ın anayasası değişmelidir. Bu onların iç işlerine karışmak anlamına gelmiyor. Ermenistan anayasasından bağımsızlık bildirgelerine atıfta bulunuyor. Bağımsızlık bildirgelerinde ise Karabağ'ın Ermenistan'a birleştirilmesi yönünde madde var. İlerleyen zamanda düşüncelerini değiştirip bizi Eylül 2020'de attığımız adımların benzeri adımlar atmayı zorlamasınlar diye anayasalarını değiştirmeliler." 

Habere Tepki Ver

1

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading