Yandex Metrica

Sitede Ara

Erzincan'daki maden faciasında son durum: Bakan Bayraktar'dan flaş açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde toprak kayması sonucu yaşanan maden kazasıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında konuştu. Bakan Bayraktar, ''6 işçi dere yatağı alanında, 3 işçi manganez ocağında. Su kontaminasyonuna karşı 9 ayrı noktadan ölçüm alıyoruz. Bölgedeki suda halk sağlığını tehdit edecek herhangi bir madde yok." dedi.

Gündem

01.03.2024, 22:21

13 Şubat Salı günü Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen heyelanda 9 işçi toprak altında kaldı. Toprak altında kalan 9 işçinin arama çalışmalarına 5. gününde devam ediliyor. 2 binden fazla personel sahada görev alıyor. Aralarında firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 6 kişi tutuklandı. Bu arada teknolojik cihazlarla yapılan aramalarda bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit edildi. Ekipler, bu bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Dilruba Kayserilioğlu'nun hapis cezası belli oldu Dilruba Kayserilioğlu'nun hapis cezası belli oldu Haberi Görüntüle

9 İŞÇİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

2 binden fazla personelle arama kurtarma çalışmaları devam ederken toprak altında kalan 9 işçinin kimlikleri tespit edildi.

Kimlikleri şu şekilde:

Şaban Yılmaz, Abdurrahman Şahin, Hüseyin Kara, Mehmet Kazar, Fahrettin Keklik, Adnan Keklik, Uğur Yıldız, Kenan Öz ve Ramazan Çimen.

Dilan Polat nasıl tahliye oldu? Bakan Tunç'tan merak edilen soruya yanıt Dilan Polat nasıl tahliye oldu? Bakan Tunç'tan merak edilen soruya... Haberi Görüntüle

"ÇALIŞMALARIMIZ YOĞUNLAŞTI"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde toprak kayması sonucu yaşanan maden kazasıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bakan Bayraktar'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Buranın heyelan öncesi görüntüsünü görüyorsunuz. Bu dere yatağına 5 milyon metreküpün üzerinde toprağın akması söz konusu. Bu olay esnasında 9 kardeşimiz şu anda kayıp. 6'sının dere yatağına gelen toprak yığınının içinde olduğunu düşünüyoruz. 3 kardeşimizin de manganez ocağının içinde olduğunu düşünüyoruz. Yoğun bir çalışma devam ediyor. Toprak 35 metre yüksekliğinde, yani 12 katlı bir apartman yüksekliğinde. 3 gün içinde ciddi bir heyelan riski devam ediyordu. Biz özellikle dün akşam itibariyle sahanın stabil olduğunu gördük.

Ankara-Washington hattında pazarlık: Fetullah Gülen'i ver, papaz Brunson'ı al! Ankara-Washington hattında pazarlık: Fetullah Gülen'i ver, papaz Brunson'ı al! Haberi Görüntüle

''TOPRAĞIN KALDIRILMASI BİZİM İÇİN ÖNCELİK''

Özellikle yaptığımız radar ölçümleri neticesinde potansiyel işçi kardeşlerimizin olacağı yerleri tespit edip çalışmalarımıza devam ediyoruz. Almamız gereken tedbirler var ve yaptığımız faaliyetler var. Dere yatağına gelen toprağın kaldırılması bizim için öncelik. Bu toprağı saha içinde en emniyetli olarak manganez ocağının oraya aktarmayı planlıyoruz. Bu mermer ocağını hazırlıyoruz. İnşallah buna hızlı bir şekilde başlayıp toprağı buraya aktarmış olacağız. Burada Sabırlı Deresi'nin yatağını görüyorsunuz. Her gün farklı lokasyonlardan ölçüm alıyoruz.

Son dakika: Sisi yarın Ankara'ya geliyor Son dakika: Sisi yarın Ankara'ya geliyor Haberi Görüntüle

"9 NOKTADA İNCELEME YAPIYORUZ"

9 lokasyonun hiçbirinde suda halk sağlığına zarar verecek olumsuzluk yok. İşin çevresel boyutunu da yakın bir şekilde takip ediyoruz. Toprağın kaldırılması arama kurtarmayı da destekleyecek bir konu. İdari anlamdaki soruşturmamız devam ediyor. Bizim dışımızda adli soruşturmaları da takip ediyoruz. Dün akşam itibariyle 6 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. Dün yine ailelerle bir aradaydık. Sürekli bilgilendiriyoruz, elbette bu bölgenin insanları. Onlara da bu bilgileri anlatıyoruz. Bu bölgeyi çok iyi bilen insanlar. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading