Yandex Metrica

Sitede Ara

Eşcinsel erkekler de kan bağışı yapabilecek! O yasak kalktı

Eşcinsel erkekler de kan bağışı yapabilecek! O yasak kalktı

Amerikan Kızılhaçı, eşcinsel ve biseksüel erkeklerin de artık kan bağışı yapabileceğini duyurdu. Yapılan açıklamada; yeni bağışçı değerlendirilirken “Kan bağışı cinsel yönelime göre değil, bireysel risk faktörlerine göre değerlendirilecek” ifadesine yer verildi.

Dünya

23.01.2024, 21:15

Amerikan Kızılhaçı yeni kararı, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) kan bağışı uygunluk kılavuzlarını güncellemesiyle birlikte aldı. 

Uzun bir süredir kan bağışında cinsel yönelime dayalı bir uygulamaya sahip olan FDA'de, eşcinsel ve biseksüel erkeklerin kan bağışında bulunması kısıtlanıyordu. 

Ancak yapılan yeni açıklamada, yeni bağışçı değerlendirme sürecinde cinsiyet veya cinsel yönelim ne olursa olsun, tüm bağışçıların aynı uygunluk sorularına cevap vereceği belirtildi.

Ayrıca açıklamada; “Kan bağışı cinsel yönelime göre değil, bireysel risk faktörlerine göre değerlendirilecek” ifadesi kullanıldı. 

Yıllarca süren bilimsel çalışmaların ardından bu kararın alındığını belirten Amerikan Kızılhaçı, “Yıllarca sağlanan veriler, bu yeni uygunluk değerlendirme sürecinin, hastaların güvende hissedebileceği güvenli bir kan arzını sağladığını göstermiştir” dedi.

Eşcinsel erkeklerin kan bağışına yönelik getirilen kısıtlamalar; cinsel yolla bulaşan hastalıkların yayılmasının önlemek amacıyla alınmış bir karardı. 

Amerikan garnizonu Yunanistan'a şok: Türkiye Makedonya'ya silah sevk ediyor Amerikan garnizonu Yunanistan'a şok: Türkiye Makedonya'ya silah sevk ediyor Haberi Görüntüle

HERKESE AYNI SORULAR SORULACAK!

FDA'nın yeni bireysel değerlendirme politikasına göre; cinsiyet ve cinsel yönelimden bağımsız olarak kan bağışı yapmak isteyen herkese son üç ay içinde yeni veya birden fazla cinsel partneri olup olmadığı sorulacak.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading