Yandex Metrica

Sitede Ara

Eski MHP'li ve İYİ Partili Halaçoğlu, partisinin kuruluş dilekçesini verdi: 'Ne sağcıyız ne solcu'

Eski MHP'li ve İYİ Partili Halaçoğlu, partisinin kuruluş dilekçesini verdi: 'Ne sağcıyız ne solcu'

Bir dönem Türk Tarih Kurumu Başkanlığı yapan, daha sonra siyasete atılan ve MHP ile İYİ Parti'de çeşitli görevler alan Yusuf Halaçoğlu, kendi partisini kurdu. Halaçoğlu, İçişleri Bakanlığı önünde yaptığı basın açıklamasında "Kutlu Parti"nin kuruluş dilekçesini bakanlığa verdiğini duyurdu.

Gündem

13.06.2024, 20:04

Türkiye'nin siyaset sahnesine bir parti daha dahil oluyor. Daha önce Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti'de siyaset yapan Yusuf Halaçoğlu, kendi partisini kurdu. Halaçoğlu'nun partisinin ismi "Kutlu Parti".

İçişleri Bakanlığına gelerek partisinin kuruluş dilekçesini veren Halaçoğlu, bakanlığın önünde yaptığı basın açıklamasında Türkiye'nin en önemli meseleleri hakkında çok ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi. Partisini ne sağda ne de solda konumlandırdığını ifade eden yusf Halaçoğlu, "Sağcılık, solculuk, merkez gibi Batı'nın empoze ettiği kavramların hiçbirisini benimsemiyoruz." dedi.

3 bin 600 yıllık sır! Denizin dibinden tarih çıktı! İki kaya arasına sabitlenmiş hançer görenleri şoke etti 3 bin 600 yıllık sır! Denizin dibinden tarih çıktı! İki... Haberi Görüntüle

"PARLAMENTER SİSTEMİ DESTEKLİYORUZ"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne karşı duruş sergilediklerini belirten Halaçoğlu, parlamenter sistemini desteklediklerini söyledi. Parlamenter sistemde değişiklik yapacaklarını vurgulayan Halaçoğlu, çift meclisli bir yapıya geçmek istediklerini bildirdi. 

Partinin kurucular kurulunda 84 kişi bulunuyor. Genel merkezi Ankara'da Çetin Emeç Bulvarı'nda olacak partinin kısaltma içermediği açıklandı. Partinin logosuna ilişkin de bilgi veren Halaçoğlu, "Güneş simgesiyle güneş yeniden doğuyor, bütün karanlıklar sönecek. Nevruz gibi yeni bir güne başlıyoruz. Hayat ağacı, Türk kilim motifli bir hayat ağacı. Alltaki siyah baklava geçmiş, üstteki açık olan baklava da gelecektir." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading