Eski Nazi'den yeni Nazi'ye destek! Almanya, İsrail'e 100 milyon doları aşan silah ihracatını onayladı

Eski Nazi'den yeni Nazi'ye destek! Almanya, İsrail'e 100 milyon doları aşan silah ihracatını onayladı

Dışişleri Bakanlığı verilerine göre Almanya, İsrail'e son üç ayda 100 milyon dolardan fazla askeri ihracat izni verdi. Bu izin, Hamas'la savaşmak bahanesiyle on binlerce sivil katleden İsrail'e koşulsuz destek olarak anlaşılıyor.

Dünya

25.10.2024, 01:22

Dışişleri Bakanlığı verilerine göre Almanya, İsrail'e son üç ayda 100 milyon dolardan fazla askeri ihracat izni verdi. Bu izin, Hamas'la savaşmak bahanesiyle on binlerce sivil katleden İsrail'e koşulsuz destek olarak anlaşılıyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, geçtiğimiz haftalarda parlamentoda yaptığı konuşmada Gazze'de ve Lübnan'da katliamlar gerçekleştiren İsrail'e daha fazla silah sevkiyatı yapacaklarını söylemişti. Alman milletvekillerine hitap eden Scholz, İsrail'e silah vermeye devam edeceklerini ifade ederek "Silahları teslim ettik ve göndermeye devam edeceğiz." demişti. İşgal devletine yakın gelecekte daha fazla silah teslimatı yapma garantisi de veren Scholz, hükümetin bu yönde karar aldığını hatırlatmış ancak yapılacak sevkiyatın boyutu konusunda bilgi vermemişti. Almanya Başbakanı, böylece yaptığı bu açıklamayla kendisi ve hükümetine yönelik "suçlamalara" da cevap vermiş oldu. Scholz, bazı parti liderleri tarafından İsrail'e yeterli destek vermemekle itham ediliyordu. 

Futbol dünyası gerilimli anlara sahne oldu! İtalya-İsrail maçında görülmemiş güvenlik önlemi: Keskin nişancılar çatıda nöbet tuttu! Futbol dünyası gerilimli anlara sahne oldu! İtalya-İsrail maçında görülmemiş güvenlik... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ALMANYA'YI ELEŞTİRMİŞTİ

Geçtiğimiz yılın kasım ayında Almanya'yı ziyaret eden ve Başbakan Olaf Scholz'la görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın İsrail politikasını eleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Scholz'la düzenlediği ortak basın toplantısında muhatabının yüzüne karşı "Bizim İsrail'e borcumuz yok. Borçlu olsak bu kadar rahat konuşamayız. Ama borçlu olanlar, rahat konuşamıyorlar. Biz Holokost cenderesinden geçmedik. Öyle bir durumumuz da yok. Burada da açık ve net konuşacağım. Çünkü 7 Ekim tarihi bir başlangıç olarak anlatılıyor. 7 Ekim'den sonraki süreç hiç konuşulmuyor. Bunun yanında artık neredeyse Gazze diye bir yer kalmadı, her taraf yerle yeksan oldu. Şu anda yatıyorlar, kalkıyorlar, Hamas, Hamas, Hamas... Hamas'ın silah varlığı ve gücü ile acaba İsrail'in silah varlığı, gücü mukayese edilebilir mi? Şu anda İsrail'in nükleer silahı var mı? Var ama bunu İsrail'e sorarsanız 'var' demez. Çünkü onlar yalanı çok iyi kullanırlar. Bütün bunlarla beraber şu anda şu kadar mali destek verildiğinden bahsediliyor. Peki, Hamas'a böyle bir mali destek veriliyor mu? Böyle bir şey söz konusu mu? Hayır, böyle bir şey de yok. Filistin'in kendisine verilmesi gereken destekler de verilmiyor."

2025 yılı bütçe görüşmeleri başladı: Aslan payı bakın nereye ayrıldı 2025 yılı bütçe görüşmeleri başladı: Aslan payı bakın nereye ayrıldı Haberi Görüntüle

İSRAİL'E SİLAH SEVKİYATI ARTTI

Bu arada Alman basını Almanya'nın ağustostan bu yana İsrail'e silah ve askeri teçhizat satışlarını yüksek oranda artırdığını bildirdi. Almanya Ekonomi Bakanlığı, 16 Ekim'de Federal Meclis Ekonomi Komisyonuna, hükümetin bu yıl 13 Ekim itibarıyla İsrail'e 45,74 milyon avroluk silah ve teçhizat ihracatı onayı verdiğini belirtmişti. Alman hükümetinin 2023'te İsrail'e 326 milyon avroluk silah ve teçhizat ihracatı onayı verdiği bildirilmişti. Alman Haber Ajansı DPA'nın haberine göre, Sahra Wagenknecht İttifakı-Anlayış ve Adalet İçin (BSW) partisinin soru önergesini yanıtlayan Almanya Dışişleri Bakanlığı, Alman hükümetinin ağustos ayından bu yana İsrail'e 94,05 milyon avroluk silah ve askeri teçhizat ihracatına onay verdiğini açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading