Yandex Metrica

Eski sömürgeden Fransa'ya tepki: Paris Büyükelçisi geri çekildi

Eski sömürgeden Fransa'ya tepki: Paris Büyükelçisi geri çekildi

Batı Sahra sorunu uzun yıllardır devam ediyor. Çözülemez problemlerden biri olmaya aday bu soruna Fransa'nın yaklaşımı Cezayir'i kızdırdı. Cezayir, Paris Büyükelçisi Said Musa'yı çekme kararı aldı.

Dünya

31.07.2024, 02:00

Cezayir, Fransa'nın Batı Sahra sorununa yönelşk tavrından rahatsız oldu ve Paris Büyükelçisi Said Musa'yı çekme kararı aldı. Cezayir Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Fas Kralı 6. Muhammed'e yazdığı ektupta kullanılan ifadeler gerekçe gösterildi. Kralın tahta çıkışının 25. yıl dönümü münasebetiyle gönderilen mektupta Fransa’nın, Fas egemenliği altındaki özerklik planını, Batı Sahra sorununun çözümü için uygun çerçeve olarak gördüğü belirtiliyor.

Son 75 yılın en şiddetli tayfunu! Çin'de caddeler sular altında kaldı Son 75 yılın en şiddetli tayfunu! Çin'de caddeler sular altında... Haberi Görüntüle

CEZAYİR KINAMIŞTI

Mektupla ilgili açıklama yapan Fas Kraliyet Divanı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) daimi üyesi Fransa'nın kendilerine verdiği desteğin son derece önemli olduğu vurgulanmış, özerklik planının BMGK kararlarına uygun olarak adil, sürdürülebilir ve müzakere edilmiş bir siyasi çözüme ulaşmanın tek temelini oluşturduğu ifade edilmişti.

Cezayir tarafı ise buna karşılık olarak 25 Temmuz'da Fransa'nın bu açıklamasından büyük üzüntü duyduğunu belirtmiş ve verilen bu desteği güçlü bir biçimde kınadığını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading