Etiyopya'nın parçalanmasını Bayraktar SİHA önleyecek

Etiyopya'nın parçalanmasını Bayraktar SİHA önleyecek

Kuzeyde Tigray terörüyle uğraşan Etiyopya, Türkiye'den acil olarak Bayraktar TB2 almak istiyor. İki ülke arasında bu konuda bir süredir temas yürütülüyor.

Savunma

23.01.2024, 22:00

Türk SİHA'larına Afrika ülkelerinin ilgisi devam ediyor. Cezayir, Fas, Ruanda ve Nijerya'nın ardından Bayraktar TB2'lere şimdi de Etiyopya talip oldu. Geçtiğimiz haftalarda basına yansıyan gelişmeyi Türk kaynaklardan aldığı bilgiyle İngiliz haber ajansı Reuters doğruladı. 

Nil Nehri'nin sularından elektrik üretmeyi planlayan ve bu amaçla Çin'den kredi alarak dev Rönesans Barajı'nı inşa eden Etiyopya bir süredir Mısır ve Sudan'la gerilim yaşıyor. 

Addis Ababa yönetiminin, bu iki ülkeyle gerilimin yanında ayrılıkçı Tigray çeteleriyle başı dertte. Ülkenin kuzeyindeki geniş bir toprak parçasını Etiyopya'dan koparmak isteyen ve yerel halktan da destek gören Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) bölgenin başkenti Mekelle'yi haziran ayında ele geçirmişti.

Türkiye'nin PKK terörüyle mücadelesinde etkin şekilde kullanılan Bayraktar TB2 SİHA'lar, tüm bu nedenlerden ötürü şimdi Etiyopya yönetiminin radarına girdi. Etiyopya'nın TB2'leri Tigray terörüyle mücadelede kullanması bekleniyor. 

Dev Afrika ülkesinin Bayraktar şirketinden kaç adet SİHA sipariş ettiği şimdilik bilinmiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading