Yandex Metrica

Sitede Ara

Eurofighter alarmı! Savaş uçakları Baltık Denizi üzerinde: Gördükleri yerde imha edilecekler

Eurofighter alarmı! Savaş uçakları Baltık Denizi üzerinde: Gördükleri yerde imha edilecekler

Letonya üzerindeki NATO hava sahasında Alman Hava Kuvvetleri tarafından alarm başlatıldı. Savaş uçakları, Rus MiG-29 savaş uçaklarını tespit etmek için havalandı.

Dünya

14.07.2024, 15:31

F-16 savaş uçakları Rus bombardıman uçaklarını engellemek için Alaska gibi başka yerlerde de konuşlandırılırken, özellikle doğu kanadında Putin'in NATO hava sahası yakınındaki ihlallerinde giderek daha saldırgan hale geldiği giderek daha açık hale geliyor.

Bu nedenle Baltık Denizi üzerinde neredeyse belli aralıklarla alarmlar veriliyor. Eurofighters veya Mirage jetleri ve diğer NATO savaş uçakları , Rus savaş uçakları veya bombardıman uçakları Bundeswehr'den tekrar tekrar alarm veriyor.

Washington'daki NATO zirvesinde devlet ve hükümet başkanlarının buluşması sırasında hafta içinde iki olayın meydana geldiği öğrenildi. Buna göre NATO güçleri, Rus donanmasına ait gemileri ve savaş uçaklarını askeri ittifakın deniz ve hava sahası yakınındaki yerlerine yerleştirmek zorunda kaldı.

Türkiye BRICS için resmi teklifi yaptı: Bloomberg'den çarpıcı iddia: Ankara Batı ötesinde bir ittifak kurma çabasında Türkiye BRICS için resmi teklifi yaptı: Bloomberg'den çarpıcı iddia: Ankara... Haberi Görüntüle

EUROFINGHTER ALARMI

11 Temmuz Çarşamba günü Almanya, Bundeswehr Eurofighter savaş uçaklarının, NATO hava polisi operasyonunun bir parçası olarak Letonya açıklarında iki Rus MiG-29 savaş uçağını tespit ettiğini söyledi. Alman Hava Kuvvetleri, iki Rus savaş uçağının "bir uçuş planı veya sivil hava trafik kontrolü ile temas olmaksızın Baltık Denizi üzerindeki uluslararası hava sahasında uçtuğunu" söyledi.

Fotoğrafta seri numaraları savaş uçaklarının Rus deniz havacılık birimine ait olduğu belirtilen iki MiG-29 UB'yi gösteriyordu. Havacılık filosu, kuzeybatı Murmansk bölgesindeki Kuzey Filo garnizonunda konuşlanmış durumda.

ABD'nin olası ateşkes teklifinde ne amaçlanıyor? Hamas müzakereler için son noktayı koydu: Çıkış yolu budur? ABD'nin olası ateşkes teklifinde ne amaçlanıyor? Hamas müzakereler için son... Haberi Görüntüle

ÜÇ RUS GEMİSİ İLE TEHLİKELİ YAKINLAŞMA

Eurofighter'ın Letonya'daki alarm durumuna rağmen, NATO bölgesinde başka bir olay yaşandı. Hollanda Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Rene Tas, iki gün önce yaptığı açıklamada, üç Rus gemisine, Hollanda kıyılarından 200 deniz miline kadar uzanan Hollanda karasularında eşlik edildiğini söyledi.

Aynı zamanda Hollanda ve Belçika ortak deniz kuvvetlerinden sorumlu en üst düzey subay olan Amiral Benelüks olan Tas, Rus Baltık Denizi Filosuna tahsis edilen görüntüler paylaştı.

Ancak yaşananlar, NATO zirvesinde Ukrayna'ya F-16 savaş uçaklarının teslimatının başladığının duyurulmasının yanında sadece bir yan not olarak kalıyor. Bunlar, Kiev'in Ukrayna savaşında Rusya'nın hava üstünlüğünü kırmasına veya en azından kontrol altına almasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Görünüşe göre Polonya da başka bir savaş uçağı teslimatını düşünüyor. İsveç ayrıca daha fazla NATO uçağı sağlayarak savaş uçağı koalisyonundaki gücünü açıkça göstermeyi düşünüyor.

 

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading