Ev hanımlarına emeklilik yolu açılıyor! Düzenlemede detaylar netleşmeye başladı: Kim ne kadar ödeyecek?

Ev hanımlarına emeklilik yolu açılıyor! Düzenlemede detaylar netleşmeye başladı: Kim ne kadar ödeyecek?

Ev hanımlarının emekliliğini kolaylaştıracak yeni düzenlemenin detayları netleşmeye başladı. Aile Koruma Kalkanı Programı çerçevesinde ev hanımlarının emekliliği kolaylaşacak.   

Ekonomi

02.02.2024, 10:07

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz ev hanımlarına emeklilik ve esnafa erken emeklilik düzenlemeleri ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz,“Ev hanımlarının emekliliği şu andaki yasalarımız doğrultusunda da yapılabilmektedir. Ama burada ilgili düzenleme gerçekleşirse en önemli faktörler prim ödemesinin üçte birinin yeni kurulan Aile ve Gençlik Bankası tarafından karşılanması ve çocuk sayısına göre emeklilik prim günü ve yaşının esnetilmesi diyebiliriz." dedi. 

Dolar günü nasıl açtı? İşte dolar/TL endeksinin güne başlangıç rakamı... Dolar günü nasıl açtı? İşte dolar/TL endeksinin güne başlangıç rakamı... Haberi Görüntüle

ESNAFIN PRİM GÜN SAYISI DÜŞÜRÜLECEK 

Yılmaz, özellikle küçük esnafın Bağkur prim gününün 9000 günden 7200 güne düşürüeceğini belirtereki "Bu sayede küçük esnaf 1800 gün erken emekli olması ve de 60 aya varan Bağkur primi ödemesinden de kurtulmuş olacaklar.İlgili düzenlemelerin bu yıl sonuna kadar olgunlaşıp torba yasa dahilinde Meclis’e sunulacağı kanaatindeyim."dedi. 

Ortadoğu'daki gerginlik altının güvenli liman olduğunu kanıtladı! İslam Memiş açıkladı: Altın almalı mı satmalı mı? Ortadoğu'daki gerginlik altının güvenli liman olduğunu kanıtladı! İslam Memiş açıkladı:... Haberi Görüntüle

EV HANIMLARINA DESTEK 

Brüt asgari ücretin %32’si üzerinden primler kesilmektedir. Ama ben daha yüksek prim ödeyip emekli maaşım da bunun üzerinden yüksek olsun derseniz 7,5 kata kadar artırma hakkınız mevcuttur. Buradaki primin üçte biri de Aile ve Gençlik Bankası tarafından karşılanacağını söyleyebiliriz.

Bir değil iki değil toplam yedi adet sondaj kuyusu açılacak: O şehirde petrol bombası Bir değil iki değil toplam yedi adet sondaj kuyusu açılacak:... Haberi Görüntüle

16 BİN TL' SİNİ DEVLET KARŞILAYACAK 

Rakamsal ifade edecek olursak; Asgari ücret 20.002,50 TL brüt rakamının %32’si üzerinden prim kesintisi olursa 6.400,80 TL yapmaktadır. Bunun 2.133,60 TL hazine desteği düşüldükten sonrasında 4.267,20 TL ödemesi çıkacaktır. Bunu aylık bazda değerlendirmek gerekmektedir. Ben yüksek prim ödeyim maaşım yüksek olsun diyorsanız en üst tavan rakam ise 48.006 TL’lik primdir. Bunun 16.002 TL kısmını devlet karşılayacak, burada ev hanımları 32.004 TL ödeme yapacaklardır.

Borsa bugün temettü dağıtacak: 4 Şirket belli oldu! Hangi şirketler ne kadar dağıtacak? Borsa bugün temettü dağıtacak: 4 Şirket belli oldu! Hangi şirketler... Haberi Görüntüle

EMEKLİLİKTE YAŞ ŞARTI OLACAK MI?

Burada ev hanımlarının sigortalılığı isteğe bağlı sigortalılık türü olan Bağkur statüsü üzerinden değerlendirilmektedir. İlk sigorta başlangıcı çok ehemmiyetli 5510 sayılı yasa 30.04.2008 öncesinde 7200 prim günü, 01.05.2008 sonrası ise 9000 prim gününün tamamlanması ve ayrıca yaş şartı ilk sigorta başlangıcına göre değişiklik arz etmektedir.

Mesela ilk sigorta başlangıcınız 08.09.1999 öncesinde ise yaş şartınınız bulunmamaktadır. Ama 1999 yılından sonra ise 58 ile 65 yaş arası değişiklik arz etmektedir.

Kamu personeline servis hizmeti devam edecek mi? Memur-Sen'den merak edilen soruya yanıt Kamu personeline servis hizmeti devam edecek mi? Memur-Sen'den merak edilen... Haberi Görüntüle

‘KISMİ EMEKLİLİKTE ŞART 5 BİN 400 GÜN’

Sosyal güvenlik yasalarımızda yaşınızın ileride olması ve emekli olmak için priminizi tamamlayamadığınız takdirde yasa koyucu burada kolaylık getirmiştir. Hukuksal olarak kısmi emeklilik dediğimiz alternatifinizde mevcuttur. Burada ise 5400 gün üzerinden değerlendirilmektedir.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading