Evlenecek çiftlere müjde! 48 ay vadeli 2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi: Bakan tarih verdi

Evlenecek çiftlere müjde! 48 ay vadeli 2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi: Bakan tarih verdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na başvuru şartlarını açıkladı. Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada "Pilot bölge olarak deprem bölgesini belirledik. Gençlerimizin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayı hedefledik. Deprem bölgesi için şartları özellikle esnettik, farklı tutuyoruz. Programdan yararlanmak isteyenlerin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor" dedi.

Ekonomi

10.02.2024, 09:27

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği Aile ve Gençlik Fonu'na başvuru şartlarını açıklarken önemli bilgiler aktardı.

Pilot olarak deprem bölgesinden başlanacak Aile ve Gençlik Fonu için başvuruların 15 Şubat'tan itibaren alınacak.

TEMU Türkiye'de var mı, yasaklandı mı? TEMU Türkiye'de var mı, yasaklandı mı? Haberi Görüntüle

AİLE VE GENÇLİK FONU'NA BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru için Bakanlığın "aile.gov.tr" internet sitesini işaret eden Bakan Göktaş, "Cumhurbaşkanı'mızın vizyonu doğrultusunda oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu'nda pilot bölge olarak deprem bölgesini belirledik. Deprem bölgesi için şartları özellikle esnettik, farklı tutuyoruz. Gençlerimizin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayı hedefledik.'' dedi.

Borsa güne nasıl başladı? İşte 04.10.2024 BSIT 100 açılışı... Borsa güne nasıl başladı? İşte 04.10.2024 BSIT 100 açılışı... Haberi Görüntüle

48 AY VADELİ 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ

''Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız.'' diyen Bakan Göktaş, ''Gençlerimiz bu destekle aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek. İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız. Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Fonda biriken parayla orantılı şekilde süreci yürüteceğiz." ifadelerini kullandı.

TÜİK o verileri açıkladı! Tüketicinin güveni arttı TÜİK o verileri açıkladı! Tüketicinin güveni arttı Haberi Görüntüle

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru şartlarıyla ilgili de konuşan Bakan Göktaş, "Programdan yararlanmak isteyenlerin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor."dedi.

Türkiye gaza bastı! Rekor seviyeye ulaşıldı Türkiye gaza bastı! Rekor seviyeye ulaşıldı Haberi Görüntüle

''DİĞER ŞARTLAR YAKINDA AÇIKLANACAK''

Başvuru için gerekli diğer şartların da yakın zamanda açıklanacağını aktaran Bakan Göktaş, şunları kaydetti;

"Bu fonla Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacak, onların hizmetine sunacağız." 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading