Eyvah demokrasi(!) Kaos organizatörü Soros Vakfı Harris'e desteğini açıkladı: Türkiye'yi gezi dünyayı iç savaşlarla karıştırmışlardı

Eyvah demokrasi(!) Kaos organizatörü Soros Vakfı Harris'e desteğini açıkladı: Türkiye'yi gezi dünyayı iç savaşlarla karıştırmışlardı

ABD mevcut başkanı Joe Biden'ın dün akşam aldığı "adaylıktan çekilme" kararı ile birlikte Demokratların yeni başkan adayı Kamala Harris oldu. Bu karar sonrası Harris'e ilk destek ABD'nin kaos organizatörü olarak bilinen Soros lobisinden geldi. Hatırlanacağı üzere Soros Vakfı, Türkiye'deki gezi kalmışmasını finanse eden lobi olarak kayıtlara geçmişti.

Dünya

22.07.2024, 13:17

Sürpriz bir kararla dün akşam saatlerinde adaylıktan çekildiğini duyuran Biden, başkan adaylığını Kamala Harris'e devretti. ABD ve dünya gündemine ilk sıradan giriş yapan bu gelişme sonrası Soros lobisi devreye girdi. Soros Vakfı Kamala Harris’in başkan adaylığına tam destek verdiğini açıkladı.

Bir FETÖ'cünün F-35 çığlığı: Türkiye Hamas'ı ve Rusya'yı destekliyor, bunu niçin yapıyorsunuz? Bir FETÖ'cünün F-35 çığlığı: Türkiye Hamas'ı ve Rusya'yı destekliyor, bunu... Haberi Görüntüle

SOROS LOBİSİ HARRİS'İN YANINDA

Harris'le fotoğrafını paylaşan Yahudi spekülatör George Soros'un oğlu Alex Soros, "Kamala Harris'in etrafında birleşip Donald Trump'ı yenme zamanı geldi. O elimizdeki en iyi ve en nitelikli aday. Yaşasın Amerikan Rüyası!" ifadelerini kullandı.

Kamala Harris ve George Soros'un oğlu Alex Soros

Kamala Harris ve George Soros'un oğlu Alex Soros

Dünyanın birçok ülkesinde ABD adına organize ettiği iç savaş ve darbelerle hatırlanan Soros Vakfı, Türkiye'deki Gezi kalkışmasınıda finanse eden lobi olarak kayıtlara geçmişti. Öte yandan Soros Vakfı, Ukrayna, Gürcistan ve Kırgızistan’daki renkli devrim girişimlerine maddi destek vermişti.

Katil İsrail'e drone saldırısı ortalığı karıştırdı! MOSSAD'da sızıntı paniği: MOSSAD içerisinde Hizbullah ajanları mı var? Katil İsrail'e drone saldırısı ortalığı karıştırdı! MOSSAD'da sızıntı paniği: MOSSAD... Haberi Görüntüle

GEZİ'DE KAVALA VE SOROS BAĞLANTISI

Hatırlanacağı üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan itiraza ilişkin istinaf dilekçesinde, Kavala'nın, Açık Toplum Vakfı Kurucusu Soros bağlantısı ve FETÖ elebaşı Gülen'in Açık Toplum Vakfı Kurucu Üyesi Alaton arasındaki ilişkiler ortaya çıkarılmıştı.

Türkiye'de iç savaş çıkarmak adına organize edilen Gezi Parkı kalkışmasında Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 9 sanığın beraat kararına karşı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan itiraza ilişkin istinaf dilekçesinde, Kavala'nın Açık Toplum Vakfı Kurucusu George Soros bağlantısı ve FETÖ elebaşı Gülen'in Açık Toplum Vakfı Kurucu Üyesi İshak Alaton arasındaki ilişkiler ortaya çıkarılmıştı.

Yahudi spekülatör George Soros tarafından 1984 yılında Macaristan'da kurulan Açık Toplum Enstitüsü/Vakıflarının (Open Society Institute) 120'den fazla ülkede faaliyet gösterdiği, bazı ülkelerde de temsilcilik düzeyinde yapılandığı anlatılan dilekçede, kuruluşun, 2001 yılında Türkiye'de Açık Toplum Enstitüsü Temsilciliği ile faaliyetlerine başladığı, 19 Haziran 2008'de ise Açık Toplum Vakfının kurulduğu anımsatılmıştı.

Uzayda mahsur kaldılar: Astronotlar, Dünya'ya dönüş yolunda umut bekliyor! Uzayda mahsur kaldılar: Astronotlar, Dünya'ya dönüş yolunda umut bekliyor! Haberi Görüntüle

HEDEF: SİYASİ İKTİDARLAR

Dilekçede ayrıca George Soros'un siyasi iktidarı değiştirmeyi amaçladıkları ülkelerde Otpor ve buna benzer grupları aktif olarak kullandığı belirtilirken, özellikle Sırbistan, Malezya, Venezuela, Gürcistan ile Arap Baharı'nın yaşandığı ülkelerdeki devrim hareketlerinin Açık Toplum Vakfı kanalıyla George Soros tarafından fonlandığının bilindiği ifade edilmişti.

2003 yılında Gürcistan'da yaşanan devrim sırasında İngiliz Globe and Mail gazetesinin, "Geçtiğimiz Şubat ayından itibaren milyarder Soros, Gürcistan Cumhurbaşkanı Shevardnadze’yi devirmek için çalışmalara başladı. Bu aydan itibaren Açık Toplum Vakfı'ndan fonlar aktarıldı ve 31 yaşındaki Gürcü aktivist Giga Bokeria, Sırbistan'a hareket ederek Otpor direniş hareketiyle buluşarak sokak aktivizmi için gerekli taktikleri almaya başladı." şeklindeki habere yer verilen dilekçede, Soros'un, siyasi iktidarı değiştirmeyi amaçladıkları ülkelerde Otpor ve benzeri grupları aktif olarak kullandıklarını ortaya koyduğuna örnek gösterilmişti.

Öte yandan dilekçede, Gezi kalkışmasının başlamasından kısa bir süre önce 5 Nisan 2013'te, Osman Kavala'nın firari sanık Gökçe Tüylüoğlu ile Açık Toplum Enstitüsünün merkezinin yer aldığı Budapeşte'de, George Soros'un da katıldığı toplantıya gittiklerinin tespit edildiği anlatılırken, uçak biletlerinin görsellerine de yer verilmişti.

Bir şehir yok oluyor! Savaş analistinden tüm dünyayı korkutan iddia: Tüm bombaların babası ateşlendi Bir şehir yok oluyor! Savaş analistinden tüm dünyayı korkutan iddia:... Haberi Görüntüle

ADI DARBE VE İÇ SAVAŞLAR İLE ANILIYOR

Türkiye'de adını Gezi Parkı olaylarında duyuran Soros Vakfı ve kurucusu George Soros, her ne kadar iş insanı olarak bilinse de adı hep iç savaş ve darbe organizasyonları ile anıldı. 120 ülkede faaliyet gösteren “Açık Toplum Vakfı” her ne kadar sivil toplum kuruluşu olarak görünüyor olsa da, çok sayıda ülkede darbelerden, rejim değişikliklerine kadar birçok olayın içinde yer almakla suçlanıyor.

Komünizmin çökmesinin ardından faaliyetlerini ağırlıklı olarak Doğu Avrupa ülkelerinde yoğunlaştıran Soros, bu bölgedeki ülkelere yaptığı bağışlar Birleşmiş Milletler'in yardımlarının önüne geçti. Doğu Avrupa'da yapılan devrimlere finansman sağladığı, Soros hakkındaki en çok dile getirilen iddia.

Serap değil gerçek! Kıyamet alameti gibi olay! Dünyanın en kuran çölünü su bastı! Serap değil gerçek! Kıyamet alameti gibi olay! Dünyanın en kuran... Haberi Görüntüle

"SOROS'U DURDUR"

Hayata gözlerini açtığı Macaristan da Soros’a karşı önlem alan ülkeler arasında. Macar hükümeti Soros'un kurucusu olduğu vakıf ve diğer yurt dışı bağlantılı sivil kuruluşların faaliyetlerini sınırlamak için "Soros'u durdur" adı verilen bir yasa çıkardı.

Soros'a kuşku ile bakan ülkeler arasında yer alan İngiltere'de Soros'a şüphe ile bakılıyor. 1992 yılında adı sterlin spekülasyonuna karışan Soros, İngiliz basını tarafından "İngiltere'nin iç işlerine karışmak için gizli planlar devreye koymakla" itham edilmişti.

Yardımların, ülkelerin sosyo-politik sistemine müdahale edebilmek için kullanıldığı iddia edildi. Soros için "Amerikan dış politikasının aracı" yakıştırması da yapılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading