Yandex Metrica

Sitede Ara

F-16 düşürene ödül var! Bunu başarana verilecek para miktarını açıkladılar

F-16 düşürene ödül var! Bunu başarana verilecek para miktarını açıkladılar

Rus ordusu düşman araçlarını vuran askerlere çeşitli ödüller vermeyi sürdürürken bu kervana özel şirketler de dahil oldu. Petrol şirketi Fores, Ukrayna'nın almaya hazırlandığı F-16 savaş uçaklarını vurup düşürene ödül vaat etti. 

Dünya

10.06.2024, 09:08

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ordu envanterindeki Mirage 2000-5 tipi savaş uçaklarının Ukrayna'ya gönderileceğini söyledi.

Ukraynalılar böylece Danimarka, Belçika, Norveç ve Hollanda'dan almaya hazırlandıkları F-16 savaş uçaklarına Fransız Mirage'ları da eklemiş oldu. 

Bu gelişmeler Rusların cephede vereceği cevaba ilişkin yeni adımlara kapı araladı. Rus petrol şirketi Fores, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya göndereceği F-16'lardan ilkini düşüren Rus askerine yüklü ödül vaat etti. 

Fores'in yöneticisi Sergey Shmotyev, düşürülen ilk F-16 için ilgili asker ya da askerlere yaklaşık 168 bin dolara karşılık gelen 15 milyon ruble para ödeyeceğini açıkladı.

İlk uçağa 15 milyon ruble ödeyecek Shmotyev, sonraki her jet için 500'er bin ruble (5 bin 600 dolar) ödül verileceğini duyurdu. 

Sergey Shmotyev

Fores yöneticisi ayrıca daha önce tank imhaları konusunda da ödül vaat ettiklerini hatırlattı. Cephede imha edilen ilk tank için Rus askerlerine 5 milyon ruble (56 bin dolar) ve sonraki her tanka 500 biner ruble (5 bin 600 dolar) ödenek ayıran Shmotyev, şu anda 20'den fazla tank imhası için ödül hazırladıklarını söyledi. 

Katil İsrail'in ordusunda isyan: Gazze'ye dönmeyi reddettiler! Katil İsrail'in ordusunda isyan: Gazze'ye dönmeyi reddettiler! Haberi Görüntüle

TANK VE ZIRHLI ARAÇ VURAN BONUS ALIYOR

Düşman araçlarının imhasına ödül uygulaması savaşın başından beri gündemde. Rusya Savunma Bakanlığı düşman araçlarına ilişkin birtakım listeler yayınlamış ve Alman Leopard, Amerikan Abrams yahut İngiliz Challenger gibi tankları imha etmeyi başaran askerin o ayki maaşına 1200 dolar ekleneceğini bildirmişti. Düşmana ait bir piyade aracını yok etmek ise 600 dolar bonus kazandırıyor.

Rus kaynakları ABD tarafından Ukrayna'ya gönderilen 31 adet Abrams tankından 14'ünün imha edildiğini kaydediyor. Moskova sembolik bazı operasyonlara daha iyi ödemeyi de gözden çıkarabiliyor. 

Geçtiğimiz yıl Andrey Kravtsov adlı topçu asker, Leopard-2 tankını vurup kullanılamaz hale getirdiği için 12 bin dolar para ödülünün sahibi oldu. 

Rus Lancet kamikaze dronu Amerikan Abrams tankını böyle vurmuştu.

İngiltere Kralı Charles ölüm döşeğinde! Saray cenaze hazırlıklarına başladı! İngiltere Kralı Charles ölüm döşeğinde! Saray cenaze hazırlıklarına başladı! Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN RESMÎ F-16 TARİFESİ NE OLACAK?

Petrol şirketi Fores'in duyurusu, düşman araçlarını imha eden personelin hem Rus devleti hem de özel şirketler tarafından ödüle boğulduğu gerçeğini ortaya koyuyor. 

Fores'in ilk F-16 için 168 bin dolar vaat etmesinin ardından gözler Rusya Savunma Bakanlığı'nın belirleyeceği ödül miktarına çevrildi.

Düşürülecek her F-16 ve Mirage uçağı için resmi ödül miktarı belirlenmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

2022 yılında ortaya çıkan ödül listelerinden biri

Rus ordusu daha önce savaş uçağı başına 300 bin ruble, helikopter başına 200 bin ruble ödül belirlemişti. Motivasyon listesinin 2022 yılında ortaya çıkmasından sonra ödüle ilişkin rakamların daha da arttığı sanılıyor. 

Savaşın özellikle ilk yılında Bayraktar TB2 SİHA'lar karşısında ağır hezimet yaşayan Rus ordusu Türk SİHA'sı vurmayı başarana 50 bin ruble ödül veriyordu. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading