Yandex Metrica

Sitede Ara

F-16 siparişleri iptal! ABD'ye resti çeken Türkiye o ülkeye yöneldi: 40 savaş uçağı alacağız

F-16 siparişleri iptal! ABD'ye resti çeken Türkiye o ülkeye yöneldi: 40 savaş uçağı alacağız

Fransa merkezli Metadefense gazetesinin haberine göre, Türkiye ABD'den tedarik edeceği F-16 siparişini iptal edip 40 tane savaş uçağı alacak.

Dünya

18.07.2024, 16:06

Türkiye 40 Eurofighter Typhoon satın Alacak: F-16V siparişi kısmen iptal edilebilir başlığı ile okuyucularının karşısına çıkan Fransız Metadefense gazetesi çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Fransız medyasının haberine göre, Ankara, hava kuvvetlerini modernize etmek için 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı satın almak istiyor ve bu amaçla F-16V siparişinin bir kısmını iptal etmeyi planlıyor.

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi sırasında Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile görüşerek bu konuyu ele aldı.

Türkiye'ye saldıracaklar! Tanklar, füzeler, savaş gemileri helikopterler harekete geçti! Bölge barut fıçısına döndü Türkiye'ye saldıracaklar! Tanklar, füzeler, savaş gemileri helikopterler harekete geçti! Bölge... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE 40 EUROFIGHTER ALACAK

Öte yandan görüşmeden 40 Eurofighter Typhoon'un satın alınmasının yanı sıra, Türk fırkateynleri için deniz motorları ve nükleer santral için Siemens türbinleri de ele alındı.

Son aylarda uluslararası alanda daha sakin bir izlenim sergileyen Erdoğan bu sayede ABD'den F-16V satışına ilişkin yasağın kalkmasına katkıda bulundu. Almanya ise Türkiye'ye Eurofighter satışı konusunda daha önce isteksiz davranmıştı. Ancak son gelişmeler ışığında, Ankara'ya karşı tutumunu yumuşatmışa benziyor.

Trump'ı kıskandıracak rakam! Kamala Harris seçim yarışına bağış rekoruyla başladı Trump'ı kıskandıracak rakam! Kamala Harris seçim yarışına bağış rekoruyla başladı Haberi Görüntüle

10 MİLYAR EURO'LUK YATIRIM

Yunanistan'ın Rafale savaş uçaklarını satın alması ve Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması Türkiye'nin Eurofighter Typhoon'a ilgisini arttırdı.

Yaklaşık 8 ila 10 milyar avroluk bir maliyetle bu satın alma, Türk hava kuvvetleri için önemli bir yatırım olacak. Türkiye'nin Eurofighter'a ilgisi, bölgedeki jeopolitik gerilimler ve diğer NATO üyelerinin silah alımlarıyla da bağlantılı olabilir.

Habere Tepki Ver

5

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading