F-16 sürüsü Karadeniz'e: Yaralı Rus filosuna ağır darbe indirecek: Zafer planı hazır

F-16 sürüsü Karadeniz'e: Yaralı Rus filosuna ağır darbe indirecek: Zafer planı hazır

Ukrayna, Batı'dan F-16 savaş uçaklarının teslimini bekliyor. Yeni bir stratejinin o zamana kadar Rusya'nın hava savunmasını mümkün olduğunca zayıflatması amaçlanıyor. 

Dünya

16.06.2024, 16:34

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Ukrayna savaşında kendisini Rusya'ya karşı savunmak için uzun süredir Batı'dan özel bir teslimat konusunda ısrar ediyordu. F-16 savaş uçakları. Pek çok tartışma ve aylarca süren bekleyişin ardından şimdi, Putin'in korktuğu çok rollü savaş uçaklarının yakında Ukrayna'ya ulaşması bekleniyor. Ukrayna ordusu, savaş uçaklarının gelmesinin ardından Rusya hava kuvvetlerine karşı taarruz harekâtı yapabilmek için zaten strateji değişikliğine gitti.

Ukrayna'nın Rusya'nın hava savunma sistemlerine yönelik yoğunlaştırılmış saldırıları, Ukrayna'nın mevcut odağını açıkça gösteriyor. Putin'in hava savunmasını zayıflatmak. Böylece pahalı F-16 savaş uçaklarının, saldırgan Rusya'ya karşı savunmada silahlı kuvvetlere mümkün olduğu kadar uzun süre hizmet vermesi amaçlanıyor.

Yeni strateji son zamanlarda Kırım'a yönelik saldırılarda başarılı oldu. Newsweek'in haberine göre ATACMS füzelerinin 10 Haziran gecesi iki modern Rus hava savunma sistemi ve bir radarı vurduğu söyleniyor.

Almanya'dan akılalmaz açıklama: Almanya'dan akılalmaz açıklama: "Gazze'de soykırım yaptığına dair hiçbir emare görmüyoruz" Haberi Görüntüle

MUCİZE SİLAH

Başarılarına rağmen Kiev'in Rusya'ya karşı gerçekten hava üstünlüğüne sahip olması biraz zaman alabilir. Ayrıca F-16 savaş uçaklarının Ukrayna'nın Ukrayna savaşında saldırıya uğrama konumundan çıkmasına yardım edip edemeyeceğini de zaman gösterecek. Ancak askeri uzman Albay Markus Reisner, ZDF'yi savaş uçaklarına çok fazla "mucize silah" veya "oyun değiştirici" potansiyel atfedilmesine karşı uyarıyor.

Çok güvenilir bir sistem” olmasına ve “iyi ve sağlam teknik donanıma” sahip olmasına rağmen, bir zorluk teşkil ediyor. Askeri uzman, F-16 savaş uçaklarının doğru kullanımının silah sistemleri ve pilotların lojistiğini gerektirdiğini söylüyor. Pilotlar için asıl önemli olan, deneyimli Rus pilotlarla rekabet edebilmek için gerekli olan deneyim ve eğitimdir. Bu sorun uzun süredir F-16 tartışmalarının odağında yer alıyor ve bu nedenle birçok Ukrayna silahlı kuvveti savaş uçağının kokpitinde eğitiliyor.

Orta Doğu’da gerilim tırmanıyor! Siyonist rejim İran’a karşı şiddetli bir askeri operasyona hazırlanıyor… Orta Doğu’da gerilim tırmanıyor! Siyonist rejim İran’a karşı şiddetli bir... Haberi Görüntüle

F-16 TESLİMİ SEYİR DEĞİŞTİREBİLİR

Ancak uzman, özellikle Rusya'nın stratejik hava saldırılarına karşı mücadelede F-16 savaş uçaklarından da büyük umut görüyor. Burada teslim edilen çok amaçlı savaş uçakları, diğer savaş uçaklarının yanı sıra insansız hava araçlarını, seyir füzelerini ve balistik füzeleri belli bir mesafede tutabilecek veya düşürebilecek. Reisner ayrıca Rusya'ya yönelik son saldırıları da bir strateji değişikliği olarak görüyor: "Özellikle Rusya'nın hava savunmasını, F-16'nın konuşlandırılmasına hazırlık yapacak şekilde azaltmaya çalışıyorlar."

Washington merkezli düşünce kuruluşu “Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi”, F-16 savaş uçaklarının tesliminin Putin'e güçlü bir sinyal gönderdiğini yazıyor. Enstitü, "F-16'nın yetenekleri Ukrayna'nın daha fazla Rus hedefini tehdit etmesine ve böylece savaşta ve müzakere masasında daha fazla müzakere gücü kazanmasına olanak tanıyor" diye yazıyor. Hava üstünlüğü Kiev'in karadaki kayıpları azaltmasına da yardımcı olabilir ve bu da savaşın sonucu açısından hayati önem taşıyabilir.

Ancak şu anda Ukrayna'ya 65 adet F-16 sözü verildi. Uzmanlar, Rusya'ya karşı etkili bir önlem alınabilmesi için en az 216 adet savaş uçağına ihtiyaç duyulduğunu tahmin ediyor. Ayrıca iki yılı aşkın süredir devam eden Ukrayna savaşında zayıflayan Ukrayna hava kuvvetlerinin kayıplarını telafi etmek için.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading